ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Παρουσίαση  νέας εγκατάστασης Seatrac από το Δήμο Καβάλας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Στην ακτή Περιγιαλίου (ύψος ταβέρνας Πρώτο Κατσίκι) έγινε  η παρουσίαση της νέας εγκατάστασης Seatrac που τοποθέτησε ο Δήμος Καβάλας (η δεύτερη μετά της Καλαμίτσας) για την ευκολότερη πρόσβαση των ΑμΕΑ στη θάλασσα.

 

Η παρουσίαση έγινε  από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φίλιππο Φιλιππίδη και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων κ. Κορίνα Χιώτη – Πρασσά και με τη συμμετοχή του προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Μάκη Κρεμμύδα και μελών του συλλόγου.

Στις δηλώσει του ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι  ικανοποιήθηκε η επιθυμία της δημάρχου κ. Τσανάκα για 2 Seatrac και 3ης  στην συνέχεια καθώς τώρα  λειτούργησε το 2ο σε αυτή την πλευρά της πόλης, το άλλο είναι στην Καλαμίτσα. «Όλοι έχουν δικαίωμα στις χαρές της ζωής και στο κολύμπι και ήταν υποχρέωση μας να φτιάξουμε κάτι για να εξυπηρετήσουμε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων Καβαλιωτών» όπως ανέφερε. Πρόσθεσε δε πως  είναι υπερήφανοι για το όλο κατασκευαστικό εγχείρημα που βοηθά τους ΑΜΕΑ να απολαύσουν την θάλασσα. Ο κ. Κρεμμύδας δήλωσε πως το όλο μηχάνημα είναι πολύ πρακτικό και βοηθούν οι πάντες και γίνεται συνείδηση στον κόσμο να μην σταθμεύουν  μπροστά στην είσοδο των ΑΜΕΑ για την θάλασσα όπου μάλιστα προβλέπονται και 4 θέσεις στάθμευσης γι` ΑΜΕΑ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΑΣΣΑ

Με την σειρά της η κ. Πρασσά τόνισε πως πέρυσι τοποθέτησαν το 1ο Seatrac στην Καλαμίτσα και φέτος ήρθε η σειρά του Περιγιαλίου όπου υπάρχουν και ομπρέλες ηλίου δεσμευμένες  για τους ΑΣΜΕΑ όπως και αποδυτήρια και εξέφρασε την πίστη ότι είναι κάτι το διαδραστικό. «Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει η κοινωνική παιδεία και θεωρώ ότι αυτό που κάναμε είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και βλέποντας τα παιδιά μας αυτούς τους ανθρώπους εδώ αυτομάτως καταλαβαίνουν ότι είναι μέρος της κοινωνίας μας και έχουν ίσα δικαιώματα με όλους και δεν είναι πλέον στο περιθώριο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως ο στόχος είναι την επόμενη χρονιά να προστεθεί μία ακόμη ράμπα ΑΜΕΑ, εκφράζοντας την συγκίνηση της για το γεγονός ότι αρχές Σεπτεμβρίου στον2ο χρόνοι της θητείας τους ικανοποίησαν αυτόν τον στόχο της δημάρχου κ. Τσανάκα που επιτακτικά ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το θεωρούσε υποχρέωση της προς αυτούς τους ανθρώπους. «Εύχομαι οι άνθρωποι αυτοί να το απολαύσουν, να κάνουν καλές βουτιές, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τους ΑΣΜΕΑ να έχουν τα  ίδια δικαιώματα με εμάς, είμαστε στο πλευρό τους, τους θέλουμε μέρος της κοινωνίας μα διότι καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας μας   μπορεί να βρεθεί σε αυτή την θέση κάποια στιγμή» σημείωσε καταληκτικά.

** Στην συνέχεια τουλάχιστον 2 άτομα με αμαξίδια απόλαυσαν το μπάνιο τους στην θάλασσα κάνοντας χρήση αυτής της ράμπας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *