ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Παρεμβάσεις στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου ζητά η Μεραρχία από τη ΔΕΥΑΚ για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, ήρθαν για να μείνουν…

Η 20ηΤεθορακισμένη Μεραρχία που εδρεύει στην Καβάλα υπέβαλε αίτημα στη ΔΕΥΑΚ για τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης δύο κτιρίων του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Άσπρη ‘Άμμο σε αυτό. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος ανέφερε ότι βρίσκονται πλέον τετελεσμένων γεγονότων, παρότι ο Δήμος Καβάλας είναι ενάντιος με αυτή την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «την περασμένη Παρασκευή μού παραδόθηκε έγγραφο της Μεραρχίας με το οποίο μου ζητείται ως ΔΕΥΑΚ να κάνω τις απαραίτητες ενέργειες για να υδροδοτηθεί και να συνδεθεί με τα δίκτυα αποχέτευσης το Ασημακοπούλου. Είναι κάτι που ξεκινήσαμε και δουλεύουμε από τη Δευτέρα σχεδιάζοντας εκεί τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε, κοστολογώντας όλα αυτά τα πράγματα, για να πάμε στη συνέχεια και να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται. Είναι ένας χώρος που είναι κοντά εκεί που ήταν περίπου ο Λόχος Τεχνικού, δηλαδή προς τις Εργατικές Κατοικίες. Εκείνος ο χώρος χρειάζεται να υδροδοτηθεί και να συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ. Μιλάμε για δύο μεγάλα κτήρια. Είναι σαφές ότι θα μετακινηθούν εκεί οι πρόσφυγες από το Εσκί Καπού».

ΚΟΣΤΟΣ

Ερωτηθείς ο κ. Ξανθόπουλος αν το κόστος για τις παρεμβάσεις αυτές θα βαρύνει τη Μεραρχία, σημείωσε πως «το αίτημα που ήρθε μας διευκρινίζει πλέον με σαφήνεια ότι το κόστος αυτό θα το πληρώσει η Μεραρχία. Ήταν προαποφασισμένο να μετακινηθούν εκεί οι πρόσφυγες. Τώρα για ποιο λόγο δεν δρομολογήθηκε τότε πριν από 3 – 4 μήνες όταν κάναμε τις παρεμβάσεις στο Εσκί Καπού δεν το ξέρω, τι να πω. Υπάρχει ένα τέτοιο μπάχαλο σε ότι αφορά τα μπρος πίσω σε αυτό το θέμα που είναι εκ των ουκ άνευ. Δηλαδή το Εκθεσιακό Κέντρο το περάσαμε μια φορά εμείς, τη δοκιμασία μέσα σε μία μέρα σε δυο μέρες σε τρεις μέρες έπρεπε να τελειώσουμε με ύδρευση, αποχέτευση, να δώσουμε νερά, να κάνουμε συνδέσεις ηλεκτρολογικές, τα συνεργεία μας ήταν εκεί πέρα μια βδομάδα. Τελείωσε αυτή η διαδικασία του Εκθεσιακού τρέχαμε μετά να ετοιμάσουμε το Εσκί Καπού. το κάναμε κι αυτό με επιτυχία. Τώρα τρίτωσε το κακό. Τι απομένει για το μέλλον ο Θεός και η ψυχή τους αυτοί που αποφασίζουν, αν ξέρουν και αυτοί και έχουν κάποιον σχεδιασμό για το μέλλον. Στα παλιά τους τα παπούτσια το τι λέει η τοπική κοινωνία, τι λέει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτοί έχουν το δικό τους σχεδιασμό και δεν καταλαβαίνουν τίποτα».

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης το θέμα συζητήθηκε πάρα πολύ λίγο, γιατί το θέμα των εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο» και στα Λιπάσματα επικράτησε όπως και του ΕΚΑΒ. «Πολύ ζωηρή ήταν η συνεδρίαση, με πολλές εντάσεις και αντεγκλήσεις, τελειώσαμε γύρω στις 2 παρά τέταρτο τα θέματα. Στο θέμα των προσφύγων ήταν πολύ αναιμική η προσέγγιση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *