Παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΚ στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη και στη συνοικία της Κηπούπολης

Στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη επιχειρούσε χθες το πρωί η ΔΕΥΑΚ σε μία βλάβη που προκάλεσε ο εργολάβος. Παράλληλα υπήρξε παρέμβαση και στην Κηπούπολη, στην περιοχή Καταρράκτης στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Ξανθόπουλο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε αρχικά για την οδό Εμμανουήλ Μπενάκη πως «έχω πει πάρα πολλές φορές ότι η ΔΕΥΑΚ είναι μια επιχείρηση που λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Βρεθήκαμε στη διασταύρωση Εμμανουήλ Μπενάκη και Αγίου Παντελεήμονος, όπου η εργολαβία δυστυχώς μας έκανε ζημιά σε έναν αγωγό αποχέτευσης και έπρεπε να αποκαταστήσουμε τη βλάβη αυτή».

ΚΑΤΑΡΡΑΧΤΗΣ

Πρόσθεσε επίσης πως «το βράδυ της Δευτέρας κατά τις 8.30 με 9 χρειάστηκε να παρέμβουμε στον περίφημο Καταρράχτη. Ο Καταρράχτης είναι κάτω από την οδό Παπαρηγοπούλου στην Κηπούπολη, όπου λόγω της κακής χρήσης των συστημάτων αποχέτευσης που κάνουν οι κάτοικοι βούλωσε ο αγωγός, που και οι ίδιοι μπορεί να το κάνουμε αυτό, πετάμε χαρτιά, πετάμε πανιά, πάνες κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Για αυτό το λόγο βούλωσε εκεί ο αγωγός της αποχέτευσης και τα νερά υπερχείλισαν και χρειάστηκε να επέμβουμε για να καθαρίσουμε τον αγωγό και να αποκαταστήσουμε την κανονική ροή των λυμάτων. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούμε, δεν σταματάμε».

ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

Για τις εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «οι εργολαβίες προχωρούν κανονικά και με εντατικούς ρυθμούς. Και η μέση και η υψηλή κεντρική ζώνη. Και οι δύο εργολαβίες πληρώνονται κανονικά, την περασμένη Παρασκευή πληρώσαμε δύο λογαριασμούς συγκεκριμένα. Το σχολιάζω γιατί υπήρξε μια παραφιλολογία στην αγορά ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων. Τα δύο έργα προχωρούν κανονικά με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς, πληρώνονται κανονικά οι ΑΠΕ που υποβάλλονται στη διαχειριστική αρχή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα έργα προχωρούν με πάρα πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Έτσι λειτουργούμε».

ΣΤΗ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Συμπλήρωσε δε πως «στην οδό Φαναρίου υπάρχει ένα πρόβλημα πράγματι που το είδαμε. Είναι μια ιδιωτική παροχή η οποία πρέπει να γίνει. Σκάψαμε εκεί κι αποκαλύψαμε το πρόβλημα, είναι ιδιωτική παροχή που φεύγει από τη Φαναρίου δεξιά προς μια κατοικία. Πράγματι δεν έχει αποκατασταθεί αλλά όχι με δικιά μας ευθύνη. Θα αναγκαστούμε να πάμε εκεί να το τελειώσουμε και αυτό για να μην το αφήσουμε, γιατί υπάρχει ένας λάκκος εκεί ανοιχτός και έχει νερά στο πεζοδρόμιο και δεν είναι το καλύτερο δυνατόν που μπορείς να δεις εκεί στο χώρο στη Φαναρίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.