Παρατείνεται η διαβούλευση που αφορά στο δακτύλιο για τους ιχθυοπώλες όπου θα απαγορεύεται να λειτουργούν ιχθυοπωλεία

Παράταση λίγων ημερών δόθηκε για τους ιχθυοπώλες της Καβάλας σε ότι αφορά τη διαβούλευση για το δακτύλιο όπου θα απαγορεύεται να λειτουργούν ιχθυοπωλεία.

Η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη σημείωσε ότι έδωσαν παράταση ολίγων ημερών για να ενημερωθούν καλύτερα οι ιχθυοπώλες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «από την προηγούμενη Παρασκευή είχε βγει στη διαβούλευση και μέχρι τις 17 του μήνα είχε βγει το θέμα για το δακτύλιο των ιχθυοπωλείων στη διαβούλευση. Την προηγούμενη Παρασκευή ήρθαν τέσσερις ιχθυοπώλες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Δημοτική Αγορά και μού είπαν ότι δεν πρόλαβαν να μελετήσουν τη διαβούλευση αυτή του δακτυλίου που τροποποιεί το άρθρο 2 και για αυτό το λόγο είπανε σε μένα αν μπορεί να δοθεί παράταση. Όντως μετά από συνεννόηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες είδαμε ότι μπορούμε να το τρενάρουμε άλλη μια βδομάδα και για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ετοιμαστούν και να δώσουν και αυτοί τις θέσεις τους, δώσαμε μια βδομάδα παράταση».

ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ

Σε διευκρινίσεις της η κ. Φραντζεσκάκη σημείωσε πως «η πρόθεση του Δήμου Καβάλας  είναι να περιοριστεί ο δακτύλιος να μην μπορούν σε κάποιες οδούς μέσα στο κέντρο να ανοίξουν, στους πεζοδρόμους, σε κάποιες κεντρικές αρτηρίες, σε αυτά τα σημεία εμείς προσπαθούμε να περιορίσουμε το δακτύλιο. Δηλαδή μέσα στο κέντρο της Καβάλας να μην ανοίγουν τα ιχθυοπωλεία. Και αυτό δεν είναι μόνο για τα ιχθυοπωλεία. Δηλαδή είναι για όλα τα επαγγέλματα. Τη σημερινή εποχή δεν μπορούμε να περιορίσουμε την ανταγωνιστικότητα, δεν μπορούμε να περιορίσουμε το επιχειρείν. Θα πρέπει λοιπόν κι εμείς ως δήμος, φυσικά εδώ πάντα θα προσκρούουμε στα συμφέροντα κάποιων που πραγματικά θα έχουν κάποιο χάσιμο. Αλλά ίσως και όχι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό, για αυτό λέμε δεν μπορούμε να περιορίζουμε την ανταγωνιστικότητα. Πρέπει ο πολίτης να έχει περιθώρια να μπορεί να κινηθεί όπως θέλει. Αλλά και πάλι όταν εγώ έχω τον ψαρά μου, έχω το μανάβη μου, έχω τον κρεοπώλη μου, θέλω να πιστεύω, γιατί κι εγώ δρω έτσι, ότι όπου και να είναι αυτός με ένα τηλεφώνημα είτε λέγεται Δημοτική Αγορά είτε λέγεται Σούγιουλο είτε λέγεται Κουντουριώτου είτε λέγεται Βενιζέλου, θα πάω και θα βρω τον ψαρά μου, τον κρεοπώλη μου, το μανάβη μου. Οι λόγοι για τους οποίους είχε γίνει τότε να είναι τα Ιχθυοπωλεία μόνο στη Δημοτική Αγορά επί του αειμνήστου Λευτέρη Αθανασιάδη ήταν για τη στήριξη της Δημοτικής Αγοράς. Πιστεύω ότι σήμερα όμως δεν μπορούμε να έχουμε ψαράδικα μόνο μέσα στη Δημοτική Αγορά. Πρέπει λοιπόν και αυτή είναι και η θέση της δημάρχου να ανοίξουμε κάπως το επάγγελμα και να μην το περιορίζουμε. Δεν υπάρχει θέμα να πρέπει να φύγουν οι ιχθυοπώλες από τη Δημοτική Αγορά. Τώρα αν αυτοί θεωρούν ότι δεν θα είναι ανταγωνιστικοί μέσα στη Δημοτική Αγορά γιατί θα ανοίξουν σε άλλα σημεία, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Απλώς εγώ τώρα περιμένω τη διαβούλευση να δούμε τι θα μας πουν στη διαβούλευση, θα το συζητήσουμε. Μετά φυσικά αυτό περνάει από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, περνάει στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και μετά έρχεται και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να καταλήξουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση