ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Παραμένουν πλημμυρισμένα τα Τενάγη Φιλίππων

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Παραμένουν πλημμυρισμένα τα Τενάγη Φιλίππων ενώ αυτό το διάστημα υπάρχει ένα αγροτικό μηχάνημα στο Δάτο που βοηθά στην αποστράγγιση. Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι αυτή είναι μία αποσπασματική παρέμβαση, χρειάζονται συγκριμένα έργα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «με τα τενάγη υπάρχει το γνωστό πρόβλημα, ότι είναι πλημμυρισμένα. Ήδη η μία τσάπα δουλεύει στην περιοχή του Δάτου για να βοηθήσει την κατάσταση. Το πρόβλημα δεν λύνεται με μία- δύο τσάπες, είναι γενικό και πολύπλοκο το πρόβλημα και πρέπει να λυθεί ολιστικά με κάποιο μεγάλο έργο. Στις Κρηνίδες πολύ σύντομα θα ξεκινήσει μία ακόμη τσάπα για να βοηθήσει να αποστραγγίσουν τα νερά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Για την καθημερινότητα στην περιοχή είπε ότι «είναι αυτή που μας απασχολεί περισσότερο. Ασχολούμαστε με τους κοινόχρηστους χώρους, με τα χόρτα, τις παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία. Θέλω να τονίσω ότι τρέχουμε πίσω από κάποιους κακόβουλους πολίτες οι οποίοι γεμίζουν σε διάφορα σημεία δημιουργώντας μικρές χωματερές. Τρέχουμε να τα καθαρίσουμε κι αυτά. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι με ένα τηλεφώνημα στο πρώην δημαρχείο των Φιλίππων πηγαίνουμε και τα παίρνουμε. Δεν είναι ανάγκη να τα πετάνε σε διάφορα σημεία και να τρέχουμε μετά εμείς. Υπάρχει υπηρεσία που μαζεύει τα ογκώδη και τα κλαδιά. Μπορούν να απευθυνθούν στο δήμο για να πηγαίνουμε εμείς μ’ ένα μικρό αντίτιμο και τα πηγαίνουμε στο ΧΥΤΑ. Δεν χρειάζεται να ξοδεύονται να τα φορτώνουν και να τα πετάνε σε κάποιο βουνό. Μπορούμε να πηγαίνουμε εμείς και να τα παίρνουμε από το σπίτι τους. Είναι παράδοξο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «ο δήμαρχος με την Τεχνική Υπηρεσία και άλλους αντιδημάρχους έρχονται, κάνουν συναντήσεις στις οποίες παρευρίσκομαι, σε κάθε κοινότητα ξεχωριστά και προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και κάνουμε σχεδιασμό για τα μεγαλύτερα έργα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει σε Λυδία, Κρηνίδες, Αμυγδαλεώνα και την Παρασκευή θα πάμε στο Πολύστυλο. Προσπαθούμε να είμαστε σε επαφή με τους προέδρους, με τους πολίτες για να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα τα προβλήματά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *