ΕργασίαΚύριο άρθρο

Παραμάγαζο  από την εταιρία του αγωγού ΤΑΡ για να βρει δουλειά σε ανέργους  καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος  Νίκος Μουρτασάγας

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Νίκος Μουρτασάγας αναφορικά με ένα παραμάγαζο που στήθηκε από την εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ που υποτίθεται ότι θα ετοιμάζει τα βιογραφικά υποψηφίων για να εργαστούν στην κατασκευή του αγωγού!

Συγκεκριμένα ο κ. Μουρτασάγας ανέφερε πως «αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς στην Καβάλα. Έχει να κάνει με όλη τη γραμμή όδευσης του ΤΑΡ, από τον Έβρο μέχρι εκεί που φεύγει από τη χώρα μας. Η εταιρία που θέλει να δείξει και το κοινωνικό της πρόσωπο, εάν ήθελε να βρει εργαζόμενους με τον πιο δίκαιο και νόμιμο τρόπο, θα έπρεπε να πάει στους κατά τόπους ΟΑΕΔ. Αντί για αυτό, ήρθε σε επαφή με κάποιους ανθρώπους, από τους οποίους ζήτησε να της βρουν εργαζόμενους. Αυτοί οι άνθρωποι τώρα για να μη φανεί ότι και καλά βρίσκουμε δουλειά σε ανέργους, είπαν ότι εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα, απλά το βιογραφικό τους ετοιμάζουμε και το στέλνουμε στην εταιρία. Μα ο ΟΑΕΔ είναι γεμάτος από βιογραφικά ανέργων όλων των ειδικοτήτων. Γιατί λοιπόν αυτή η εταιρία, που και καλά επικαλείται το κοινωνικό της πρόσωπο και δίνει τόσα εκατομμύρια σε όλες τις Περιφέρειες από τις οποίες περνάει ο αγωγός, δεν πήγε στον ΟΑΕΔ; Ένα βασικό ερώτημα».

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Πρόσθεσε δε πως «Από την άλλη μεριά, επειδή κάποιοι πάνε να μας μπλέξουνε, εγώ δεν αναφέρθηκα ούτε στο Δήμο Καβάλας και προφανώς ούτε στο πρόσωπο της δημάρχου ή του αντιδημάρχου του κ. Καλανταρίδη. Γιατί κάποιοι έβαλαν λόγια που εγώ δεν είπα. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι κάποιοι λειτουργούν σαν τον παλιό Γκόρτσο, είναι παλιά τους τέχνη κόσκινο και συνεχίζουν και σήμερα. Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει. Πρέπει ο ίδιος ο άνεργος να βγει και να το καταγγείλει. Να μην ξαναπέφτει στην ίδια παγίδα των τελευταίων σαράντα χρόνων. Θα πάμε στο γραφείο του πολιτικάντη να μας βρει δουλειά. Και μάλιστα υπάρχει και άτομο που λέει εγώ για 550 ευρώ που μου λένε αυτοί δεν πάω. Αλλά πήγε όμως να ρωτήσει ή να κάνει τα χαρτιά του. Αυτό είναι το σκεπτικό που έχει δημιουργηθεί. Εμένα η άποψή μου είναι ότι πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι τον ΟΑΕΔ όπου έχει τα βιογραφικά όλων των ειδικοτήτων των ανέργων, καθώς και όποιον άλλο θεσμικό παράγοντα, τον οποίο θεσμικό παράγοντα δεν μπορεί η οποιαδήποτε εταιρία να τον υπερκεράσει. Και ένας θεσμικός παράγοντας ισχυρός είναι το Εργατικό Κέντρο. Τα Εργατικά Κέντρα όλων των νομών. Που πρέπει να μπουν μπροστά σε αυτήν την ντρίπλα που πάει να κάνει η εταιρία και να δημιουργήσει πάλι προβλήματα ανάμεσα στους ανθρώπους, ανάμεσα στους ανέργους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *