Κύριο άρθροΥγεία

“Παρά τις υποσχέσεις προσλήψεις δεν είδαμε” δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Τσιτσιλικάκης

Καμία πρόσληψη δεν έγινε στο ΕΚΑΒ Καβάλας οπόταν τα κενά παραμένουν μεγάλα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε ότι το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι να γίνουν οι προσλήψεις το καλοκαίρι.
Αρχικά ανέφερε ότι “Δυστυχώς τίποτε δεν γίνεται με το θέμα των προσλήψεων. Παρά τις εξαγγελίες και τα προβλήματα που υπήρχαν το καλοκαίρι, εμείς δεν είδαμε καμία εξέλιξη, καμία πρόσληψη.
Είδαμε και ζητήσαμε την ανασύσταση του ΕΚΑΒ. Κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα για να πάψουμε να ταλαιπωρούμαστε με αυτό τον Οργανισμό. Πρέπει να αλλάξει ο οργανισμός από τη βάση του και από εκεί και μετά οι προσλήψεις δεν έχουν μπει σε ένα χρονοδιάγραμμα. Ευελπιστούμε ότι θα βρούμε έναν τρόπο να γίνουν αυτές οι προσλήψεις γρήγορα πια για να δούμε αισιόδοξα τουλάχιστον μιλώντας νέους εργαζομένους να έρχονται στο ΕΚΑΒ και να καλύψουν κενά».
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ
Και πρόσθεσε πως «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έρθουν πριν από το καλοκαίρι. Αυτό βέβαια είναι το αισιόδοξο σενάριο. Το απαισιόδοξο είναι ότι μπορεί να πάμε και σε 3-4 χρόνια μέχρι να αναλάβουν οι καινούριοι άρα τα κενά που έχουμε να συνεχίσουμε να τα έχουμε και τα επόμενα χρόνια!
Και τότε αν δεν γίνει κάτι το καλοκαίρι θα έχει πάλι τα ίδια προβλήματα. Και μαζί σε όλα αυτά έχουμε και τις συνταξιοδοτήσεις εμπρός μας. Άλλωστε το ΕΚΑΒ είναι μια γερασμένη υπηρεσία. Πάνω από 40 χρόνια ζωής άρα η πρώτη φουρνιά των εργαζομένων έχει βγει στην σύνταξη. Ακολουθεί η επόμενη γενιά και εμείς εδώ στην Καβάλα περιμένουμε άλλες δύο αποχωρήσεις στην χρονιά όταν είχαμε ήδη μια την περασμένη! Άρα οι προσλήψεις είναι αναγκαίες.
Και φυσικά θέλουμε κόσμο και εδώ στην Καβάλα και αν δεν δούμε προσλήψεις σιγά σιγά θα φτάσουμε σε σημείο να κλείνουν βάρδιες. Αυτό το γνωρίζουν οι αρμόδιοι και από εκεί και πέρα αναμένουμε μέτρα και από τους νέους αιρετούς που θα μπορούσαν να πιέσουν για να γίνουν οι προσλήψεις και να μην έχουμε και πάλι προβλήματα».