Κύριο άρθροΠολιτική

Παράταση ενός χρόνου δόθηκε στο Δήμο Νέστου για να διευθετήσει τις εκκρεμότητες στο Κάμπινγκ Κεραμωτής, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

Παράταση ενός χρόνου δόθηκε στο Δήμο Νέστου για να διευθετήσει τις εκκρεμότητες στο Κάμπινγκ Κεραμωτής, όπως έγινε γνωστό από το δήμαρχο κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο. Το πρόβλημα προέκυψε μετά από καταγγελίες κάποιων δημοτών, αλλά μετά την παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη διευθετήθηκε, οπόταν και ο κ. Τσομπανόπουλος εξέδωσε σχετικό ευχαριστήριο μήνυμα.

Σε δηλώσεις του σχετικά ο κ. Τσομπανόπουλος σημείωσε πως «υπήρξε μια ειδοποίηση από τη Δασάρχη ότι έπρεπε στις 24 Αυγούστου να είχαμε κατεδαφίσει όποιες εγκαταστάσεις υπήρχαν στο κάμπινγκ. Από τότε λοιπόν που πήραμε το έγγραφο στις 8 Αυγούστου τρέχαμε προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να δούμε πώς θα διευθετήσουμε το θέμα. Βέβαια αυτές οι κατασκευές, το έχω ξανατονίσει πολλές φορές, ήταν από το 1971. Τώρα λοιπόν τελείως ξαφνικά θα έπρεπε εμείς σε δέκα ημέρες να κατεδαφίσουμε όλες αυτές τις κατασκευές. Ήταν αδιανόητο. Όταν το κάμπινγκ ήταν γεμάτο με επισκέπτες, όταν αυτοί οι άνθρωποι στηρίζουν την τοπική οικονομία της Κεραμωτής κι όταν δουλεύουν σε αυτό το κάμπινγκ γύρω στους 20 συμπολίτες μας. αυτό ήταν αδιανόητο να γίνει».

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Πρόσθεσε δε ότι «Έτσι λοιπόν σε μια συνάντηση που είχα και με τον υπουργό που έτυχε να είναι στην Καβάλα, ζήτησα τη βοήθειά του. Βέβαια είχα στείλει έγγραφο προς πάσα κατεύθυνση. Και στον Αντιπεριφερειάρχη και ο Περιφερειάρχης βέβαια ο άνθρωπος έκανε ένα έγγραφο προς τον κ. Τσιρώνη και την τελευταία στιγμή στην κυριολεξία μετά από παρέμβαση και του υπουργού αλλά και της διευθύντριας του υπουργείου είχαμε μια θετική εξέλιξη. Όχι βέβαια μόνο για μας, υπήρχε ένας νόμος που πήρε παράταση, ο οποίος ψηφίστηκε και πέρασε από τη Βουλή στη 1 Αυγούστου, οριακά δηλαδή, που παίρνουμε παράταση αν θέλουμε να το τακτοποιήσουμε. Να τονίσω ότι εμείς εδώ και μήνες ήδη είχαμε προχωρήσει, δεν περιμέναμε το έγγραφο της Δασάρχη. Ήδη είχαμε προχωρήσει, είχαμε αναθέσει σε μηχανικό προκειμένου να κάνουμε την τακτοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων. Και αυτή τη στιγμή το μόνο θετικό είναι λοιπόν ότι έχουμε παράταση ενός χρόνου να προβούμε στην τακτοποίηση των όποιων εγκαταστάσεων υπάρχουν σε αυτό το χώρο. Βάσει καταγγελίας έγιναν αυτά, γιατί οι εγκαταστάσεις είναι από το 1971 και κάποιοι κύριοι τα γνωρίζανε αυτά. Έτσι τελείως ξαφνικά λοιπόν τους ενόχλησε, Τι τους ενόχλησε, πρώτον ότι υπάρχει τάξη στο κάμπινγκ, ότι έγιναν κάποιες κινήσεις κι ότι το κάμπινγκ έχει πια πληρότητα 100%, αυτό δεν άρεσε σε κάποιους. Αλλά εγώ ζήτησα από την κυρία Δασάρχη να μάθω τους καταγγέλλοντες γιατί είναι συμπολίτες μου και να τους κάνω φέιγ βολάν. Να γνωρίζουμε ποιοι τέλος πάντων θέλουν να πάνε κόντρα στην ανάπτυξη της περιοχής. Είναι μικροπολιτικές δηλαδή, ε αυτές δεν θα περάσουν».

ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕΡΩΣΩ

«Θα είμαστε εδώ και θα τους φανερώσω και θα τους καταγγείλω για να ξέρουν και οι συμπολίτες ποιοι τέλος πάντων ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτόν τον τόπο. Είναι ένα κάμπινγκ που είναι ορόσημο για την περιοχή, το διαφημίζουμε όχι μόνο εμείς ως δήμος αλλά και η Περιφέρεια σε κάθε τουριστική έκθεση έξω και απέδωσε αυτό. Αυτή τη στιγμή το 80% των ανθρώπων που μένουν εκεί είναι από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και οι ίδιοι ανησύχησαν και ήταν έτοιμοι κι αυτοί να συμβάλουν στην όποια κινητοποίηση. Σημασία έχει ότι έχουμε μια θετική έκβαση οπότε πάμε μπροστά και προχωράμε» τόνισε καταληκτικά.

ΡΑΜΠΑ

Αναφερθείς ο δήμαρχος Νέστου στη ράμπα που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να μπαίνουν στη θάλασσα, τόνισε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που δώσαμε τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν την πρόσβαση στη θάλασσα. Ήταν ένα έργο που το τρέξαμε στην κυριολεξία μέσα σε ένα μήνα και κάναμε την προμήθεια αυτής της ράμπας. Πιστεύω ότι δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, γιατί έχουμε αρκετά και στην περιοχή μας, αλλά προσδοκούμε και ανθρώπους από άλλες περιοχές. Φέτος έγινε στα γρήγορα, του χρόνου θα είναι πιο οργανωμένη η παρέμβασή μας, οπότε πιστεύω ότι και αυτο θα συμβάλει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *