Παράταση για την ρύθμιση των 100 δόσεων πρόκειται να δώσει η ΔΕΥΑΚ

Η ΔΕΥΑΚ πρόκειται να δώσει παράταση για την ρύθμιση των 100 δόσεων για την ρύθμιση των οφειλών. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι μέχρι σήμερα μόλις 40 άτομα ανταποκρίθηκαν. Εάν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη θα προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Ο κ. Χρόνης δήλωσε ότι «η απόφαση που είχε παρθεί και επικυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο κι από την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση μιλούσε για ένα μήνα. Ο ένας μήνας τέλειωσε τη Δευτέρα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των συμπολιτών που ήρθαν να ενταχθούν στις 100 δόσεις. Είναι λιγότεροι από 40, πάρα πολύ λίγοι. Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία ακόμη, σήμερα που έχουμε διοικητικό συμβούλιο θα το βάλω σαν έκτακτο θέμα, να δώσουμε παράταση 1-2 βδομάδες. Μετά θα μείνει το τακτικό δοσολόγιο που είναι 36 δόσεις και θα προχωρήσουμε σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης χρημάτων. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία με δικηγόρο, τους στέλνουμε εξώδικα για ποσά άνω των 3 χιλιάδων ευρώ και θα προχωρήσουμε και σε χαμηλότερα, για να πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλονται. Οι ευκαιρίες δόθηκαν, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε. Θα πρέπει να ανταποκριθούν οι συμπολίτες που οφείλουν, να έρθουν να μπουν στο δοσολόγιο. Είναι 30 ευρώ η ελάχιστη δόση για τις 100 δόσεις. Νομίζω είναι ένα βατό δοσολόγιο για κάποιον που χρωστάει 2-3 ή 5 χιλιάδες ευρώ. Θέλουμε να  τους δώσουμε μια ευκαιρία ακόμη. Μετά μένουν τα τακτικά δοσολόγια των 36 δόσεων που δεν σταματούν και ισχύουν εσαεί. Μετά θα πάμε σε αναγκαστικά μέτρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στιγμή που η αντιπολίτευση δεν μας έδωσε την ευκαιρία σαν ΔΕΥΑΚ να επωφεληθούμε από το μέτρο της κυβέρνησης για να πάρουμε δάνειο 1,8 εκατομμύριο ευρώ για 6 χρόνια χωρίς τόκους κι άλλες δεσμεύσεις. Δεν υπάρχει άλλη λύση για να επιβιώσει η επιχείρηση».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Για το θέμα των οφειλών του νοσοκομείου είπε ότι «δεν έχει έρθει το νοσοκομείο ενώ του ζητήσαμε με επιστολή να ενταχθεί στις 100 δόσεις, όπως έκανε με τη ΔΕΗ. Εκεί μπήκε στο δοσολόγιο. Αυτό ζητάμε και με μας από το νοσοκομείο, που έχει χρέος 300 χιλιάδες ευρώ. Αν δεν έρθει θα υποχρεωθούμε να προχωρήσουμε κι εκεί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης».

ΠΤΩΣΗ

Για τα έσοδα είπε ότι «δεν υπάρχει αύξηση. Αντίθετα υπάρχει σταδιακή πτώση. Η οικονομία της πόλης δεν είναι στα καλύτερά της, οπότε δεν έρχονται να πληρώσουν και σε μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν παίρναμε την οικονομική ενίσχυση του υπουργείου, δεν θα συζητούσαμε σήμερα καθόλου. Η απόφαση αυτή ήταν για να ενισχύσει τις ΔΕΥΑ που είχαν πρόβλημα ρευστότητας. Με τον κορωνοϊό δεν λειτουργούσε τίποτα για 2,5 μήνες. Οι υπόλοιπες ΔΕΥΑ της χώρας κατάφεραν και το πέρασαν από το δημοτικό τους συμβούλιο. Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο σε όλη τη χώρα που αρνήθηκε την ενίσχυση ήταν της Καβάλας. Και το δεύτερο στις Σέρρες. Αν δεν υπήρχε αυτή η άρνηση θα είχαμε τη ρευστότητα, θα καλύπταμε τις λειτουργικές ανάγκες που είχαμε για τους 4 μήνες του κορωνοϊού και δεν θα είχαμε κανένα θέμα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλα μέτρα, αλλιώς δεν επιβιώνει η επιχείρηση. Αν οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν καταφέρει αποθεματικό όπως η Λάρισα, δεν θα συζητούσαμε τίποτα. Αλλά αφού δεν υπάρχει αυτό το μαξιλάρι, για να μπορέσουν να έχουν νερό κι αυτοί που δεν οφείλουν, θα πρέπει να πάρουμε τα χρήματα από αυτούς που μας χρωστάνε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.