Παράταση έως τις 2 Δεκεμβρίου για τη διαβούλευση των επαγγελματιών για το νέο κανονισμό λειτουργίας στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Καβάλας

Παράταση έως τις 2 Δεκεμβρίου δόθηκε για τη διαβούλευση των επαγγελματιών για το νέο κανονισμό λειτουργίας στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης δήλωσε πως στόχος τους είναι να μπει μία τάξη στις Λαϊκές, κάτι που λείπει σήμερα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «η δημιουργία ενός κανονισμού για τις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Καβάλας είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια. Η προσπάθειά μας αυτή εντάσσεται ουσιαστικά στη συνολική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει όσον αφορά το να μπει μια τάξη. Ως γνωστό είχαμε δει ήδη το θέμα των αδειών των παραγωγών κάτι το οποίο μπορούσαμε να ελέγξουμε. Να θυμίσω ότι πάνω από τους μισούς παραγωγούς δεν ήταν καν κάτοχοι αδειών. Με τους ελέγχους μας, με τη συνεργασία μας, με τις συζητήσεις με το Σωματείο, καταφέραμε τελικά να περιορίσουμε το συνολικό αριθμό σε μόλις 7-8 άτομα. οι οποίοι ήδη και αυτοί έχουν μπει στη διαδικασία του να αποκτήσουν την άδεια η οποία να τονίσω ότι είναι δωρεάν. Απλώς έχω την αίσθηση ότι δεν τους είχε εφιστήσει κανείς την προσοχή στο παρελθόν για να προμηθευτούν αυτήν την άδεια, δεν το είχαν κάνει, τέλος πάντων μπήκε στο θέμα αυτό μια τάξη».

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «είμαστε λοιπόν τώρα στη διαδικασία όπου έχουμε τη διαβούλευση του σχετικού κανονισμού που έχουμε ήδη δημιουργήσει ως σχέδιο στο Δήμο Καβάλας. Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις με τα Σωματεία, ήδη έχει υπάρξει ανταλλαγή αλληλογραφίας όπου μας έχουν στείλει κάποιες παρατηρήσεις και διορθώσεις στο σχέδιο κανονισμού που τους έχουμε αποστείλει και ήδη ο σχετικός κανονισμός βρίσκεται σε ηλεκτρονική διαβούλευση έτσι ώστε και ο οποιοσδήποτε δημότης να καταθέσει τη δική του άποψη και αν μπορέσουμε τη γνώμη αυτή να την εντάξουμε μέσα στον κανονισμό ώστε να τον κάνουμε πιο λειτουργικό. Από τη στιγμή λοιπόν που θα ολοκληρωθεί και η ηλεκτρονική διαβούλευση μετά ουσιαστικά θα προχωρήσουμε στην εισαγωγή της σχετικής εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε πλέον ο κανονισμός αυτός να είναι μια κανονιστική διάταξη του δήμου μας και να μπορεί να εφαρμοστεί από τα όργανα τα ελεγκτικά που έχει ο δήμος μας. Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα αρχίσει να μπαίνει μια τάξη στη Λαϊκή Αγορά όσον αφορά την εικόνα η οποία παρουσιάζει, η οποία πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη. Είμαι σίγουρος γιατί έχω μιλήσει επανειλημμένως με τα Σωματεία ότι είναι κάτι το οποίο το θέλουν και αυτοί, πολλές φορές δηλαδή από μόνοι τους ζητάνε τη βοήθειά μας για να τακτοποιήσουμε κάποιο πρόβλημα που παρουσιάζεται εκεί. Το μεγάλο ζητούμενο από την πλευρά τους είναι να υπάρξει διαγράμμιση η οποία απουσιάζει, γιατί από τη στιγμή που ουσιαστικά έφυγε από τη Νομαρχία ο έλεγχος των Λαϊκών και μετά δεν υπήρξε μια καινούρια διαγράμμιση. Εμείς πλέον έχουμε προχωρήσει σε ένα τοπογραφικό που τακτοποιούμε όλους αυτούς που βρίσκονται στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς και επ΄ αυτού συζητάμε με τα Σωματεία τους, έτσι ώστε να μην προκύψουν μεγάλες αλλαγές και υπάρξουν οι δυσκολίες στην προσαρμογή από την πλευρά τη δική τους. Ήδη από βδομάδα θα πάω εκεί επί τόπου μαζί με τα Σωματεία και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να δούμε τι προβλέπει αυτό το σχέδιο, νομίζω ότι και εκεί δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Γενικά θα έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος ότι θα ευοδωθεί αυτή η διαδικασία και πλέον θα προχωρήσουμε σε έναν καινούριο τύπο Λαϊκής Αγοράς πιο λειτουργικό για όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.