Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για το νέο Πολυνομοσχέδιο

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και την Πρωτοβάθμια σε ό,τι αφορά το νέο Πολυνομοσχέδιο που αφορά  την Παιδεία. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τάσος Ιωαννίδης έκανε λόγο για σαρωτικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια που οδηγούν στην υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών και της παρεχόμενης Παιδείας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την Πέμπτη τελειώνει η διαβούλευση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, επειδή είμαστε αντίθετοι με πολλά άρθρα, αποφασίσαμε να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Θα επιδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να σταλεί στο υπουργείο Παιδείας».

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί είμαστε από τις 11 Μαρτίου κλεισμένοι στα σπίτια μας. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσουμε όρθιο το σχολείο. Μέσα σε όλο αυτό το δύσκολο κλίμα έρχεται το υπουργείο Παιδείας και κατεβάζει αυτό το πολυνομοσχέδιο. Περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενδεικτικά θα πω για την πρωτοβάθμια. Ο τίτλος του πολυνομοσχεδίου είναι «Αναβάθμιση και άλλες διατάξεις». Για ποια αναβάθμιση μιλάμε όταν ανεβαίνει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, από 22 στα 26 παιδιά. Θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας της γλώσσας σε α’ και β’ τάξη αποτελεί αποσπασματική αλλαγή. Η εκπαίδευση έχει ανάγκη από καλά μελετημένες και συνολικές αλλαγές. Κι όχι από μεμονωμένες κι αποσπασματικές παρεμβάσεις.

Η εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο δεν είναι σωστή όταν παιδιά δεν έχουν ακόμη μάθει καλά- καλά τη μητρική τους γλώσσα. Να μην πούμε για την αξιολόγηση που θέλουμε να είναι ένα μέσο ουσιαστικής βελτίωσης και όχι ως τιμωρία. Να μην στοχοποιούνται τα σχολεία.

Για τον δάσκαλο εμπιστοσύνης που θέλουν να θεσμοθετήσουν, αναρωτιόμαστε. Ο δάσκαλος της τάξης τι είναι; Αυτός είναι για μας ο δάσκαλος εμπιστοσύνης. Τα παιδιά αυτόν γνωρίζουν.

Υπάρχουν κι άλλα πολλά άρθρα, όπως για τους αναπληρωτές, που δυστυχώς όχι μόνο δεν φέρνουν αναβάθμιση αλλά μας υποβαθμίζει. Εμείς για άλλη μία φορά θα ζητήσουμε από το υπουργείο Παιδείας να αποσύρουν το πολυνομοσχέδιο, να ανοίξουν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία και να δούμε τις πραγματικές ανάγκες που έχει σήμερα η εκπαίδευση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.