Κύριο άρθροΠολιτική

Πανηγυρικά αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής για την υπόθεση της προμήθειας ζάχαρης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Πανηγυρικά αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής για την υπόθεση της προμήθειας ζάχαρης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας. Ο κ. Σιμιτσής έκανε λόγο για δικαίωση σε μία υπόθεση που τον έπληξε πολιτικά.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «την Τετάρτη έγινε επιτέλους ύστερα από αρκετές αναβολές η δίκη που αφορούσε την προμήθεια ζάχαρης για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου το 2012. Το 2013, ένα χρόνο και μερικούς μήνες μετά, εννέα σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έκαναν μια καταγγελία ότι δηλαδή κάτι είχε συμβεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο με την παραλαβή των ηλιελαίων και με την τιμή της ζάχαρης που είχε αγοραστεί προ καιρού. Αυτή η καταγγελία υποβλήθηκε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος έκανε έναν έλεγχο και η υπόθεση στη συνέχεια πήγε στην Εισαγγελία. Η Εισαγγελία έθεσε στο αρχείο την υπόθεση με τα ηλιέλαια γιατί δεν προέκυπτε από κει κάποια υπόνοια διάπραξης ποινικού αδικήματος. Αλλά επειδή η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης έκρινε ότι η ζάχαρη είχε αγοραστεί ακριβότερα από ότι ήταν η λιανική της τιμή, αυτό θεωρήθηκε ότι ήταν απιστία σε βάρος του Δήμου Καβάλας. Κι έτσι λοιπόν τέσσερις υπάλληλοι από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου και όλη η Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή αντιπολίτευση και συμπολίτευση μαζί, βρεθήκαμε κατηγορούμενοι για απιστία. Ότι δηλαδή θέλαμε να προξενήσουμε βλάβη στα συμφέροντα του δήμου προς όφελος του προμηθευτή μας που ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος ο κ. Καβούκης και έτσι βρεθήκαμε κατηγορούμενοι λοιπόν για το ατιμωτικό αδίκημα της απιστίας. Αν καταδικαζόμασταν την Τετάρτη θα είχαμε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων».

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ

Τόνισε δε πως «εκείνο το οποίο είδε συνολικά και σφαιρικά προχθές το δικαστήριο ύστερα από την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, ήταν ότι το σύνολο του διαγωνισμού που ήταν 90.000 που είχε κι άλλα αγαθά όπως αλεύρι, όσπρια, ζυμαρικά, μαρμελάδες, στο σύνολο λοιπόν η τιμή ήταν συμφέρουσα. Δηλαδή μπορεί κάπου πχ στη ζάχαρη να ήταν λίγο πιο ακριβά, σε όλα τα άλλα όμως ήταν πολύ πιο φθηνά από τις λιανικές τιμές κι ως εκ τούτου ο δήμος δεν ζημιώθηκε κι αντίθετα ωφελήθηκε. Τελικά όλη αυτή η ιστορία με τα λάδια που είχε ακουστεί τότε πολύ έντονα στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου το 2013, όλη αυτή η σκανδαλολογία και το κλίμα εκείνης της εποχής που ο καθένας μπορούσε να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα εναντίον μου, εναντίον των συνεργατών μου, εναντίον των υπαλλήλων του δήμου, οριστικά κατέπεσε. Μένει το αποτέλεσμα φυσικά και πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό το κλίμα της σκανδαλολογίας, των καταγγελιών, των υπονοιών και των υπονοουμένων προκάλεσε σε ένα μεγάλο βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου του 2014 σε βάρος μας. Έτσι λοιπόν ο κόσμος ακούγοντας και τόσα πράγματα δεν είδε το έργο που έγινε, δεν είδε τις προσπάθειες που κάναμε και στον κοινωνικό τομέα αλλά και στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και στην απορρόφηση σημαντικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ για να γίνουν πράγματα σημαντικά για την πόλη μας. Δεν τα είδε αυτά, είδε τα λάδια, λάδια ίσον λάδωμα, ίσον μίζα, μιζαδόρος ο Σιμιτσής και στο τέλος σε ένα βαθμό επηρέασε και το εκλογικό αποτέλεσμα».

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ

Κι όπως επισήμανε «εγώ λοιπόν αισθάνομαι δικαιωμένος νομικά, δικαστικά. Φυσικά επαναλαμβάνω μαζί μου ήταν κατηγορούμενοι και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δηλαδή καμιά φορά η αντιπολίτευση λειτουργεί σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Κάνανε μια καταγγελία και βρέθηκαν κατηγορούμενοι οι συνεργάτες τους. Αθωώθηκαν και αυτοί φυσικά μαζί μας γιατί πραγματικά δεν υπήρχε καμία πρόθεση να βλάψουν το δήμο, ίσα ίσα τον ωφελήσανε με τους χειρισμούς αυτούς. Αυτά τα τριάμισι χρόνια που είμαι στην αντιπολίτευση όσο και οι συνεργάτες μου μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν καταφεύγουμε σε τέτοια τεχνάσματα, δεν καταφεύγουμε σε τέτοιες πολιτικές απάτες. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, προσπαθούμε να δώσουμε στη διοίκηση πληροφορίες, υλικό, γνώση, να μεταδώσουμε στην καινούρια διοίκηση τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήσαμε οχτώ χρόνια στη διοίκηση του δήμου. Αν θέλει μας ακούει, αν δεν θέλει δεν μας ακούει, τις περισσότερες φορές πράγματι δεν μας ακούει, αλλά εμείς θεωρούμε ότι κάνουμε καλά το έργο της αντιπολίτευσης, με προτάσεις, με στήριξη εκεί που πρέπει, με βελτιωμένες προτάσεις εκεί που χρειάζεται να βελτιωθούν κάποιες καλές ιδέες της διοίκησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα εμπλακούμε κι ούτε έχουμε εμπλακεί μέχρι τώρα σε σκανδαλολογία, σε υβρεολόγιο και σε υπονοούμενα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *