Πανελλήνιος Σύλλογος Πατεράδων δημιουργήθηκε με σκοπό τη συν-επιμέλεια των παιδιών

Πανελλήνιος Σύλλογος Πατεράδων δημιουργήθηκε για την προστασία των παιδιών από χωρισμένες οικογένειες. Το μέλος του συλλόγου κ. Σταύρος Κακουλίδης σημείωσε πως στόχος τους είναι η επιμέλεια των παιδιών να είναι και στους 2 γονείς.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε μια ομάδα πατεράδων που δημιουργήθηκε αυθόρμητα μέσα από το Facebook κι από όλες τις μεριές της Ελλάδας και διάφορα κοινωνικά στρώματα. Μας ενώνει το συμφέρον του παιδιού, δηλαδή να υπερασπίσουμε το δικαίωμα του παιδιού ώστε όταν χωρίζει το ζευγάρι να μην αποξενώνεται από τον έναν γονέα. Έχουμε κάνει πολλές δράσεις μέχρι στιγμής και σκοπός μας είναι να αλλάξει αυτό το απαρχαιωμένο οικογενειακό Δίκαιο που υφίσταται στην Ελλάδα από το 1983, που δίνει την αποκλειστική επιμέλεια στον έναν γονέα. Αυτό είναι ένα είδος ενδο-οικογενειακής βίας.

Ένας ακόμη λόγος για τη δημιουργία του συλλόγου είναι ότι το 98% των περιπτώσεων οι δικαστικές αποφάσεις βγαίνουν προς τον έναν γονέα. Είναι κοινωνικό πρόβλημα, όχι μόνο των πατεράδων αλλά των παιδιών πρώτα απ’ όλα. Η στέρηση του ενός γονέα αυτόματα δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα στο παιδί. Ακόμη κι ο υπουργός με δημόσιες τοποθετήσεις έχει ταχθεί υπέρ της αλλαγής του νόμου. Ελπίζουμε ότι θα λυθεί το θέμα σύντομα. Μιλάω καθημερινά με πολλούς πατεράδες, η σελίδα μας στο Facebook έχει κοντά στα 7000 μέλη μέσα σε 2 μήνες. Είμαστε πού καινούργιοι αλλά και πολύ ενεργοί και δυναμικοί. Σκοπός μας είναι τα παιδιά μας να έχουν και τους δύο γονείς. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Δανία, Γαλλία, Βέλγιο, Σουηδία, Γερμανία, υπάρχει συνεπιμέλεια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ένας πατέρας που θεωρείται ικανός ως παντρεμένος, για να φροντίζει το παιδί του, μετά το χωρισμό ξαφνικά αυτό έπαψε, λες και είναι έγκλημα ο χωρισμός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.