“Παναγία 1922-2022 από την χαμένη πατρίδα στην γειτονιά της ελπίδας” το θέμα ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο»

Τα 100 χρόνια από την έλευση των προσφύγων στην Ελλάδα και την Καβάλα θα γιορτάσει στην Παλιά Μουσική ο Σύλλογος Κατοίκων της Παναγίας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φώτης Λαζαρίδης σημείωσε ότι είναι μία εκδήλωση μνήμης.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι ετοιμάζουμε μια ξεχωριστή εκδήλωση. “Παναγία 1922-2022 από την χαμένη πατρίδα στην γειτονιά της ελπίδας” το θέμα ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο». Φέτος όλοι οι σύλλογοι ετοίμασαν εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τον ερχομό των προσφύγων από την Σμύρνη και σε αυτό βάζουμε και εμείς ένα λιθαράκι ώστε να φέρουμε πάλι στις μνήμες όλων την εκδήλωση αυτή. Αυτό που έζησαν οι δικοί μας άνθρωποι, ερχόμενοι στα δικά μας μέρη είναι μοναδικά.

Λοιπόν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 19:30 στο κτίριο της Παλιάς μουσικής θα έχουμε μια ξεχωριστή βραδιά.

Θα έχουμε αφηγήσεις από 4 αληθινές ιστορίες των παππούδων μας που έζησαν την Μικρασιατική καταστροφή. Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν ως πρόσφυγες.  Το τραγούδι αποδίδει η χορωδία του συλλόγου της Παναγίας “Το Κάστρο”

Εννοείται ότι η Είσοδος θα είναι ελεύθερη”.

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ

Βέβαια όπως ο ίδιος έκανε γνωστό εν όψει και των εορτών ετοιμάζονται εκδηλώσεις και προς αυτή την κατεύθυνση. “Έρχονται οι γιορτές και έτσι ετοιμάζουμε και εμείς εκδηλώσεις για τις εορταστικές ημέρες. Ξεκινάμε από τις 14 Δεκεμβρίου με το άναμμα του δέντρου στον χώρο της Παλιάς Μουσικής.

Εκεί το κλίμα θα είναι άκρως εορταστικό. Άλλωστε κάθε χρόνο μας τιμά ο κόσμος. Την Παρασκευή μια και έχουμε μια νέα Παιδική Χαρά θα μπει με την Δημοτική Βιβλιοθήκη μια Ανοικτή Βιβλιοθήκη την οποία πιστεύουμε να τιμήσουν τα παιδιά. Θα παίρνουν, θα δίδουν βιβλία και θέλουμε να ανοίξουμε ένα νέο θεσμό για διαβάσουν μικροί και μεγάλοι βιβλία.

Σάββατο και Κυριακή θα έχουμε μέσα στο τζαμί έκθεση κεραμικών και θα έχουμε και μουσική.  Και φυσικά θα έχουμε και ένα ζεστό ρόφημα. Στις 23 Δεκεμβρίου θα έχουμε κάτι που το κάναμε θεσμό μια και θα πούμε τα κάλαντα σε όλη την συνοικία της Παναγίας.

Ο κόσμος μας περιμένει με κεράσματα. Απλά έχουμε και ένα κουτί για ενισχύσεις μια και παραμονή Πρωτοχρονιάς μοιράζουμε τρόφιμα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.