Πανέτοιμο το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου για να αντιμετωπίσει περιστατικά κορωνοϊού την θερινή περίοδο

Στο Κέντρο Υγείας Θάσου έχουν προετοιμαστεί για το άνοιγμα του νησιού σε ότι αφορά τους επισκέπτες, είτε ντόπιους είτε τουριστών. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Διευθυντής του Κέντρου κ. Αγγελόπουλος. 

 Ο κ. Αγγελόπουλος αρχικά ανέφερε ότι «Έχουμε προετοιμασθεί και ψυχολογικά τόσο καιρό και υλικοτεχνικά και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την θερινή  κατάσταση. Σαφώς και δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα προκύψει. Έχουμε εμπρός μας το κεφάλαιο το μέγα, τον τουρισμό και θα δούμε πως θα  εξελιχθεί αυτή η ιστορία. Όπως και να έχει πάντως εμείς είμαστε έτοιμοι.

 Εμείς είμαστε έτοιμοι και για περιστατικό ιού. Από την Παρασκευή εξάλλου ξεκίνησε στην Θάσο η λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας και υπάρχει ήδη το αυτοκίνητο και δύο υπάλληλοι του ΕΟΔΥ. Μια νοσηλεύτρια και ένας οδηγός, έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχοντας εξοπλισθεί με τα τεστ,  τα μοριακά τεστ βέβαια που θα αποστέλλονται είτε στην Καβάλα είτε στην Αλεξανδρούπολη για έλεγχο στοχευμένο πάντα.

 Δηλαδή  κάποια ύποπτα περιστατικά θα μπορούν να ελέγχονται ή θα μιλάμε για ευπαθείς ομάδες που θα μπορέσουν μέσω ενός  επιστημονικού πρωτοκόλλου να ελεγχθούν. Θα έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα μοριακού ελέγχου 5 ή 10 περιστατικών ημερησίως, ίσως και περισσότερων».

 ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν υπάρχει επιστημονικό πρωτόκολλο ακόμη, αναμένεται να έρθει από τον ΕΟΔΥ. «Το προσωπικό βέβαια έχει διορισθεί για 3 μήνες και νομίζω ότι θα επεκταθεί η σύμβαση τους για άλλους 3 μήνες άρα μιλάμε για ένα 6μηνό.

 Αν έρθει ένα ύποπτο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας  Πρίνου εμείς θα ειδοποιήσουμε το προσωπικό του ΕΟΔΥ το οποίο θα έρθει και θα πάρει το δείγμα. Το δείγμα φυλάσσεται στο ψυγείο  για 1-2 ημέρες και μετά πρέπει να αποσταλεί εκεί που πρέπει. Μιλάμε για ένα  ύποπτο περιστατικό το οποίο μπορεί να είναι στο σπίτι ή στον χώρο του Κ.Υ και έχουμε και χώρο έξω στο προαύλιο για να απομονώσουμε ένα περιστατικό.  Το αποτέλεσμα δεν βγαίνει αμέσως οπότε αναλόγως θα χειρισθούμε το κάθε συμβάν. Και βέβαια μιλάμε για περιστατικά με ήπια συμπτωματολογία και θα τα στέλνουμε είτε στο σπίτι είτε στο ξενοδοχείο» όπως ανέφερε..

 ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ

Ακολούθως  αναφέρθηκε στην αλλαγή τρόπου λειτουργίας στο Κ.Υ. Πρίνου. «Έχουμε δύο iso box (δύο μικρά κοντέινερ που έχουμε εξοπλίσει πλήρως) και ένα ασθενοφόρο και κάνουμε  διαλογή περιστατικών κατά το δυνατό πάντα, στον προαύλιο χώρο του ΚΥ. Στα επείγοντα μπαίνουν αυτά που πρέπει να μπουν και φροντίζουμε για κάθε συμβάν.

 Επίσης σύλλογοι, κόσμος, ιδιώτες μας βοήθησαν με υλικά καθαριότητας, με μέσα ατομικής προστασίας ενώ μας βοήθησε πάρα πολύ ο Δήμος Θάσου. Και βέβαια από την 4η ΥΠΕ παίρνουμε υλικό απαραίτητο για την λειτουργία μας. Γι αυτό και το Κέντρο Υγείας  είναι έτοιμο και έχουμε και υλικοτεχνική υποδομή, έχουμε ψυχολογικά προετοιμασθεί, έχουμε ετοιμάσει τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

 Όσο για τον φάκελο του τουρισμού, απλά περιμένουμε μια εκτίμηση από ανθρώπους που παρακολουθούν τα πράγματα. Προφανώς θα είναι μειωμένη η κίνηση και μακάρι να είναι η μικρότερη δυνατή.  Ο τουρισμός είναι αναγκαίος σε πάρα πολλούς επαγγελματίες για να μην υπάρξουν οικονομικές διαρροές» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.