Παλεύουν με τα χόρτα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας

Με άτομα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ενισχύθηκε η Περιφερειακή Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Μπόνιας σημείωσε πως δίνουν καθημερινά αγώνα με το κόψιμο των χόρτων ενόψει του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπόνιας σημείωσε πως «δόξα τω Θεώ έχουμε αυτό το διάστημα δέκα άτομα από την Κοινωφελή Εργασία, αφήσαμε σε όλες τις μεγάλες Δημοτικές Κοινότητες από δύο άτομα και για χόρτα και για καθαριότητα. Έχουμε και τα συνεργεία μας για χόρτα και για καθαριότητα. Περπατάμε, παλεύουμε και πάμε καλά. Μιλάω τώρα για τις Κοινότητες. Αυτήν την εποχή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα χόρτα. Αν καταφέρουμε και τα τιθασεύσουμε, γιατί λόγω και των βροχών που έκανε έχουν φουντώσει, από κει κι ύστερα η καθαριότητα είχε ένα επίπεδο. Δεν ήταν εντελώς παρατημένα, υπήρχαν άτομα που δουλεύανε στην καθαριότητα. Απλά δεν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε επιπλέον άτομα να αφήσουμε σε κάθε Δημοτική Κοινότητα. Τώρα που έχουμε και τα άτομα μένουν και τα άτομα εκεί, ασχολούνται δύο άτομα στο Ζυγό, δύο στον Αμυγδαλεώνα, ένα στο Πολύστυλο, ένα στο Κρυονέρι, η καθαριότητα έχει πάρει το δρόμο της. Τώρα που ήρθαν τα άτομα τα πιο πολλά βγάλαμε συνεργεία, βγάλαμε τέσσερα με πέντε χορτοκοπτικά, με ένα ή δύο άτομα από πίσω και παλεύουμε με τα χόρτα τώρα. Όλα τα χωριά έχουν πολλά χόρτα, έχουν το θέμα τους με τα χόρτα. Από την Κοινωφελή στα συνεργεία είναι δέκα άτομα. θα βοηθήσουν λίγο και οι υδρονομείς, έχουμε μπει σε μια ρέγουλα. Πιστεύω μέχρι τέλος του μήνα από χόρτα θα είμαστε καλά, δεν θα έχουμε μεγάλα προβλήματα.

Ερωτηθείς τι γίνεται με τα αλσύλλια Πεντακοσίων και Παναγούδας, ο κ. Μπόνιας σημείωσε πως «εκεί θα αναλάβει η καθαριότητα και το πράσινο μαζί».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Συμπληρωματικά ο κ. Μπόνιας ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα με τα αρδευτικά δίκτυα, «έχουμε τον υδραυλικό μας, δεν έχουμε υλικά, παλεύουμε έναν άλλο τρόπο να βρούμε. Βγάζουμε μια βάνα από κάπου που δεν χρησιμοποιείται τη βάζουμε αλλού, αυτή είναι η καθημερινότητά μας. Το Τζισιμπι όπου χρειαστεί θα το στείλουμε, το γκρέιντερ έχει μπει ήδη στους αγροτικούς δρόμους και μέσα στη βδομάδα θα μπει να κάνει και όπου υπάρχει αρμοδιότητα σε δρόμους που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι και συνεχίζουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση