ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Παλεύουμε με δικά μας μέσα κυρίως και με την αυτοθυσία των υπαλλήλων» δηλώνει ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

Στον Δήμο Νέστου το τελευταίο διήμερο έχουν δώσει ένα μεγάλο αγώνα κόντρα στον χιονιά. Ο δήμαρχος κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθημερινά στις επάλξεις ως συντονιστής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.  Σε σχετικές δηλώσεις του περιέγραψε την εικόνα του Δήμου Νέστου στο άσπρο φόντο που βρίσκεται ακόμη παρότι ο χιονιάς σταμάτησε…

Όπως σημείωσε αρχικά «Δεν είμαστε του θανατά, το παλεύουμε. Εξάλλου μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης είχαμε καθαρίσει όλο το Δήμο αλλά δυστυχώς η ισχυρή χιονόπτωση που ακολούθησε μας έφερε τα πάνω κάνω. Από τις επτά με οκτώ το πρωί της Τετάρτης η μοναδική αλατιέρα που διαθέτουμε άρχισε να ρίχνει αλάτι από τους Γιακάδες στο Ποντολίβαδο μέχρι τον Παράδεισο με αποτέλεσμα να κρατήσουμε ανοικτό όλο το οδικό δίκτυο εκεί. Συνέχισαν τα παιδιά του Δήμου Νέστου, τα οποία ευχαριστώ δημόσια, μια και έχουν να κοιμηθούν τρεις νύχτες και με εναλλασσόμενες βάρδιες κράτησαν ανοικτό όλο το οδικό δίκτυο μέσα στην πόλη. Προβλήματα δεν έχουμε, επιχείρησαν μάλιστα και στο αεροδρόμιο και όλοι οι δρόμοι είναι προσπελάσιμοι σήμερα».

ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Πρόσθεσε δε ότι «Το μόνο και μεγάλο πρόβλημα που εντοπίζουμε είναι στο πρώην Δήμο Ορεινού. Εκεί έπεσε πάνω από 60 πόντους χιόνι συνολικά, κάποια στιγμή τα παρατήσαμε, αλλά συνεχίζουμε τώρα και κάνουμε ό,τι καλύτερο.  Διαθέσαμε τα οχήματα του Δήμου Νέστου για κάποια περιστατικά που έπρεπε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι καλά. Δεν έχουμε προβλήματα αποκλεισμού σε κανένα χωριό. Εμάς η Πολιτική Προστασία μας έστειλε αλάτι, τηρουμένων των αναλογιών σε καλή ποσότητα και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο κ. Κυβράκη Σταύρο.

Από εκεί και πέρα επειδή ξέρω ότι υπήρχε σοβαρό  πρόβλημα στην Καβάλα την Τετάρτη, δεν επιμείναμε.  Αναμέναμε γκρέιτερ αλλά μέχρι στιγμής με ίδια μέσα και με την αυτοθυσία των υπαλλήλων και του Αντιδημάρχου της καθαριότητας που έχουν να κοιμηθούν τρεις ημέρες παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό».

ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Πάντως χθες τα συνεργία του Δήμου Νέστου με την βελτίωση και των καιρικών συνθηκών επιχείρησαν παντού και ιδιαίτερα στον πρώην Δήμο Ορεινού, σε Λεκάνη, Κεχρόκαμπο και Πλαταμώνα οπόταν οι δρόμοι έχουν ανοίξει κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πρόσβασης σε όλους τους οικισμούς στα ορεινά του Δήμου Νέστου. Αξίζουν συγχαρητήρια στα συνεργία του Δήμου Νέστου και στην Διοίκηση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *