ΕργασίαΚύριο άρθρο

«Παλεύουμε για να επανέλθουμε στο χώρο εργασίας μας από όπου παράνομα έχουμε εκδιωχθεί» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Συνεχίζονται οι απεργιακές  κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ενώ χθες το πρωί επισκέφθηκαν την δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα για να τις εκθέσουν τις θέσεις τους και να της ζητήσουν τη συμπαράσταση της. Η δήμαρχος σημείωσε πως προσπαθεί να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εργασίας και Βιομηχανίας για να εκθέσει το θέμα και πιστεύει ότι θα τα καταφέρει αυτή την εβδομάδα με την κάθοδο της στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Βογιατζίδης επέρριψε ευθύνες για την όλη κατάσταση στον Διευθυντή του εργοστασίου κ. Νίκο Μπεχράκη.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Βογιατζίδης χθες δεύτερη μέρα της απεργίας ανέφερε πως οι εργαζόμενοι ήταν κανονικά στο χώρο προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργία, συνεχίζοντας πιο δυναμικά. «Δυστυχώς η αστυνομία λειτούργησε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός απέναντί μας και ήταν τα πράγματα πρωτοφανή με τον τρόπο που ενήργησε η αστυνομία απέναντί μας. Μας μεταχειρίζεται ως εγκληματίες και όχι ως εργαζομένους που θέλουμε να ασκήσουμε το ελεύθερο συνδικαλιστικό μας δικαίωμα της απεργίας. Επεισόδια δεν υπήρξαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΠΑΦΕΣ

Επίσης ο κ. Βογιατζίδης αναφέρθηκε στις επαφές που είχαν οι εργαζόμενοι του Σωματείου την Τρίτη με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο. «Σκοπεύουμε να έχουμε επαφές με όλους τους φορείς της πόλης προκειμένου να σταθμίσουν τη στάση τους και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το πρόβλημα και τις παρανομίες που συμβαίνουν σήμερα στο εργοστάσιο της Καβάλας. Εμείς δεν παλεύουμε για να χάσουν τη δουλειά τους κάποιοι εργαζόμενοι. Εμείς παλεύουμε για να επανέλθουμε στο χώρο εργασίας μας από όπου παράνομα έχουμε εκδιωχθεί. Οι εργαζόμενοι που σήμερα έχουν κάνει την επιλογή τους κι έχουν υπογράψει το να γίνουν από αορίστου χρόνου εργαζόμενοι εργολαβικοί, να γίνουν δηλαδή έκτακτο προσωπικό από μόνοι τους, έχουν κάνει την επιλογή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν επανέλθουμε εμείς στην εργασία μας θα φύγουν αυτοί εκτός δουλειάς και θα μείνουν χωρίς εργασία. Προς Θεού, δεν παλεύουμε για κάτι τέτοιο. Αυτό θα ήθελα να διευκρινιστεί και να είναι ξεκάθαρο προς όλους. Επιπλέον, όταν δικαιωθούμε, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε, θα επωφεληθούν και οι συνάδελφοι που βρίσκονται μέσα σήμερα» ξεκαθάρισε ο κ. Βογιατζίδης.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ερωτηθείς ο κ. Βογιατζίδης αν υπάρχει κάποια επαφή ώστε να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την πλευρά της εργοδοσίας, σημείωσε πως «η πλευρά της εργοδοσίας και δη η πλευρά του κ. Μπεχράκη, ενός ανίκανου διευθυντή ο οποίος έχει φέρει σε αυτήν την παραγωγική κατάντια το εργοστάσιο, είναι αυτή που έφυγε από το τραπέζι του διαλόγου. Εμείς δεν αποχωρήσαμε ποτέ από το τραπέζι του διαλόγου, ήταν αυτή η πλευρά που έφυγε από το τραπέζι και φέρει καίρια την ευθύνη για το γεγονός ότι έχουν φτάσει εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα» ξεκαθάρισε καταληκτικά ο κ. Βογιατζίδης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Εξάλλου χθες  στις 10.30  το πρωί 200 περίπου εργαζόμενοι  συναντήθηκαν  με την δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα στο δημαρχείο με τον πρόεδρο του Σωματείου  κ. Βογιατζίδη να ζητά την συμπαράσταση της καθώς όπως ξεκαθάρισε οι 200 οικογένειες των εργαζομένων δεν πρόκειται να φύγουν από το εργοστάσιο, εκφράζοντας το παράπονο τους προς αυτήν ότι το τελευταίο διάστημα έχει απομακρυνθεί από τον αγώνα τους.  Παράλληλα ζήτησαν να ισχύσει το ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κ. Τσανάκα απάντησε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα τους, τονίζοντας  ότι περίμενε να την ενημερώσουν για τις επαφές τους στην Αθήνα με πολιτικούς παράγοντες. Καταληκτικά σημείωσε  ότι η ίδια δεν έχει πρόσβαση στα αρμόδια υπουργεία, παρά τις προσπάθειες που έκανε με τους τοπικούς βουλευτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *