Παγκαβαλιώτικο συλλαλητήριο σχεδιάζεται από τους απολυμένους της ΒΦΛ υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

Παγκαβαλιώτικο συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι απολυμένοι της ΒΦΛ υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, μετά τη διαφορετική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή την οποία ονόμασαν «Η Κηδεία της Καβάλας», με μία πομπή εργαζομένων που ξεκίνησε από το Διοικητήριο και κινήθηκε  στο κέντρο της πόλης. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ κ. Βογιατζίδης δήλωσε πως η πράξη τους ήταν συμβολική και καταδεικνύει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Καβάλα.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Βογιατζίδης επισήμανε πως «αυτό που συμβαίνει στη βιομηχανία είναι πραγματικά πρωτοφανές σε όλη την Ελλάδα. Μαθαίνουμε πλέον ότι αρχίζουν και δραστηριοποιούνται ξένες εταιρίες και μέσα στην ίδια την Καβάλα η παραγωγή του εργοστασίου δεν είναι αυτή που πρέπει. Ο κ. Λαυρεντιάδης το έχει φέρει σε αυτήν τη χάλια κατάσταση το εργοστάσιο σήμερα. Εμείς δίνουμε έναν αγώνα αξιών, έναν αγώνα αξιοπρέπειας εδώ και πέντε μήνες, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα τον δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος, μέχρι τη δικαίωση, μέχρι να πάμε εκεί απ΄ όπου παράνομα εκδιωχθήκαμε, στις θέσεις εργασίας μας».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ο κ. Βογιατζίδης επιβεβαίωσε ότι οι απολυμένοι της ΒΦΛ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ένα παγκαβαλιώτικο συλλαλητήριο. «Ισχύει κάτι τέτοιο, υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου σχεδιάζεται ένα παγκαβαλιώτικο συλλαλητήριο και μάλιστα σκέφτονται και άλλα Εργατικά Κέντρα από τους γύρω νομούς να έρθουν και να συμμετάσχουν σε αυτό το συλλαλητήριο. Αυτό που επαναλαμβάνω συνέχεια είναι ότι έχουμε τη στήριξη εκατοντάδων σωματείων, ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι πάνω τον Έβρο» ανέφερε σχετικά.

ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ OIL

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην πομπή της Παρασκευής συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι από την Καβάλα Oil, ανέφερε πως «στα Πετρέλαια είναι πραγματικά εργαζόμενοι που έχουν μάθει και για τα δικαιώματά τους, η στήριξή τους απέναντί μας ήταν δεδομένη από την πρώτη στιγμή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση