ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Πήγαμε καλά τουριστικά, τα μηνύματα για το 2017 είναι εξίσου αισιόδοξα» σχολιάζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων ν. Καβάλας  Αντώνης Μιτζάλης.

Πολύ καλή αίσθηση άφησε η τουριστική κίνηση το φετινό καλοκαίρι στους Ξενοδόχους  του Ν. Καβάλας όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων ν. Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης.

«Θεωρώ ότι η αρχική γεύση του καλοκαιριού δεν ήταν αυτή που περιμέναμε αλλά στο τέλος η επίγευση που λέμε, μας άφησε ευχαριστημένους. Ήταν ένα καλό καλοκαίρι τελικά, το ισοζύγιο ήταν θετικό.

Η Καβάλα και όλες οι περιοχές πήγαν καλύτερα από πέρσυ. Βέβαια αναδείχθηκαν κάποια προβλήματα τα οποία πρέπει να μελετήσουμε και να βρούμε λύσεις. Προβλήματα όπως για παράδειγμα τα ξενοδοχεία και τα ανοικτά τους θέματα, το φορολογικό… Από την άλλη πλευρά το καλοκαίρι άφησε τους περισσότερους ξενοδόχους ευχαριστημένους» σημείωσε αρχικά.

ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Φέτος από την άλλη, είχαμε τουρίστες Βαλκάνιους σε πλειοψηφία και ανάλογα με το μήνα ή την εβδομάδα είχαμε και πλειοψηφία από ανάλογη εθνικότητα. Είχαμε για παράδειγμα το δεκαήμερο των Τούρκων, είχαμε το εικοσαήμερο των Ρουμάνων, των Βουλγάρων κλπ

Ήταν και αυτό ενδεικτικό της ποικιλομορφίας του τουριστικού μας προϊόντος. Άλλωστε οι Βαλκάνιοι έχουν πλέον ευκολότερη πρόσβαση με τους οδικούς άξονες και προτιμούν πλέον δυνατά τις ομορφιές της περιοχής μας.

Και παράλληλα γίνονται προσπάθειες με τους δρόμους και τους κάθετους άξονες και όλες αυτές οι κινήσεις μας βρίσκουν σύμφωνους ώστε να αναδειχθεί καλύτερα η περιοχή μας».

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

Τέλος ανέφερε ότι «Για το επόμενο καλοκαίρι τώρα, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία όπως υπήρχε και πέρσυ άλλωστε. Οι βάσεις έχουν τεθεί, έχουμε και περισσότερες και καλύτερες συνεργασίες. Το θέμα είναι ότι είμαστε σε μια περιοχή που ταλανίζεται από πολλές καταστάσεις και δεν ξέρει κανείς μέχρι τελευταία στιγμή τι μέλει γενέσθαι. Πάντως όλα είναι έτοιμα, όλες οι συμφωνίες, προσδοκίες και επιχειρηματικές συνεργασίες που έγιναν προς το παρόν δείχνουν θετικότερα τα πράγματα για το 2017».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *