ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Πήγαμε καλά σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των κουνουπιών» δηλώνει ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας   Σωτήρης Παπαδόπουλος

Η Βουλγαρία χρησιμοποιεί το θέμα των κουνουπιών για να κρατήσει εντός του εδάφους της τους πολίτες της δηλώνει ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας  κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Όπως τόνισε αρχικά «Εμείς και στον πρωτογενή τομέα, προσπαθούμε όλες τις δραστηριότητές μας ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος αυτών, να το συνδυάσουμε και με τον τριτογενή τομέα, έτσι ώστε να έχουμε και πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Η υπόθεση των κουνουπιών πέρα από τη δημόσια υγεία και την όχληση είναι να κρατούμε την υπόθεση σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να μην εμφανισθεί ως ανασταλτικός παράγοντας σε κάποιο τουριστικό προορισμό.

Γιατί έχει βγει στην επιφάνεια, αν και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί νομικά ή επίσημα,  ότι αρκετές χώρες μπορούν να χρησιμοποιούν το θέμα των κουνουπιών προκειμένου να αποθαρρύνουν τους συμπολίτες τους, από το να επισκέπτονται μια ξένη χώρα, προκειμένου να μην έχουν διαρροή του συναλλάγματος ή μνα επιλεγούν τοπικοί τουριστικοί προορισμοί.

Δυσφημούν για παράδειγμα την Κεραμωτή από τη Βουλγαρία, προκειμένου να επιλεγεί το Μπουργκάς, και μια ανάλογη καμπάνια είχε γίνει και το Πάσχα, όπου τότε έλεγαν να μην έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές λόγω κλειστών συνόρων της Ελλάδος, δήθεν βέβαια. Και σε τελικά ανάλυση ίσως είναι θεμιτό να έχουμε μια τέτοια καμπάνια αφού ο καθείς θέλει να διαφημίσει τον τόπο του και εμείς από την σειρά μας παλεύουμε και δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας και να μην αποτελούν τα κουνούπια ανασταλτικό παράγοντα για την επίσκεψη της Περιφέρειας ΑΜΘ από ξένους».

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

«Οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών έτσι και αλλιώς συνεχίζονται και στην Κεραμωτή και στο Βόρειο Έβρο κάναμε το κατάλληλο ψέκασμα ενώ ως τώρα τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Γενικά και τις δειγματοληψίες βλέπουμε για να δρούμε και τα παράπονα των κατοίκων ακούμε, τα αξιολογούμε και δρούμε κανονικά Είμαστε πάνω από τον προγραμματισμό, είμαστε στο 120% έχουμε όμως από πέρσι απόθεμα για να αντιμετωπίζουμε δύσκολες περιόδους και χρονιές, οι οποίες κάνουν τους πληθυσμούς να αυξάνουν. Κυλήσαμε καλά, μέχρι τέλος Αυγούστου λογικά θα είμαστε σε αυτά τα επίπεδα, μετά όμως κρυώνει ο καιρός, η νύχτα έρχεται πιο γρήγορα, ο τουρισμό μειώνεται και λογικά δεν θα έχουμε πολλά προβλήματα. Άρα εν κατακλείδι μιλάμε για μια καλή χρονιά σε ό,τι αφορά τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *