ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

“Πάμε καλά τουριστικά και πορθμειακά σε ό,τι αφορά την κίνηση στην Θάσο” δηλώνει ο Πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας  Νίκος Τσιλογιώργης

Φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου είναι επαρκή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη τα δρομολόγια είναι ορθολογικά κατανεμημένα.

Αρχικά ανέφερε ότι “Φέτος η θερινή περίοδος πάει καλά. 5 συνολικά δρομολόγια αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι είναι ορθολογικά κατανεμημένα σε όλο το εύρος της ημέρας. Δηλαδή έχουμε πολύ πρωί πλοίο, έχουμε πρωινές ώρες, ενώ το πρώτο φεύγει από Καβάλα στις 8.30 ενώ έφευγε στις 9.15 και το τελευταίο από Πρίνο είναι στις 815.

Αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιο δρομολόγιο. Και αυτό γίνεται επειδή το πλοίο των 8.15 παραμένει όλο το βράδυ στην Καβάλα για λόγους επιφυλακής και έχουμε αυτό το δρομολόγιο. Από Καβάλα για Πρίνο είναι στις 6.30 και όλα τα δρομολόγια έχουν καλή απόκλιση …

Η κίνηση στη γραμμή του Πρίνου είναι πολύ καλή. Μπορεί να αυξηθούν και άλλο τα δρομολόγια ιδίως εκεί στον Αύγουστο».

ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Και πρόσθεσε ότι «Βέβαια από τη γραμμή της Κεραμωτής τα δρομολόγια είναι πυκνότατα ενώ έχουμε και θέμα με το συνωστισμό. Το βιώσαμε το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος και εκεί στον 15Αυγουστο λογικά θα έχουμε και πάλι θέμα. Είναι η μετακίνηση των Βαλκάνιων που αλλάζει τα δεδομένα για αυτό και έχουμε κάποια προβλήματα. Σε γενικές γραμμές πάμε καλά και έχουμε πολύ κόσμο στο νησί.

Έχουμε το αδιαχώρητο στην Θάσο. Θα αρχίσουν σιγά σιγά και οι Έλληνες επισκέπτες του νησιού και έχουν και ιδιόκτητα σπίτια πολλοί αλλά γενικά νομίζω ότι φέτος θα σπάσουμε και το ρεκόρ του 2019. Αισιοδοξώ ότι θα πάμε καλά και στους υπόλοιπους τομείς των υποδομών της Θάσου γιατί κάποια μικροπροβλήματα με διακοπές ρεύματος μας έφεραν σε προβληματισμό ενώ ό,τι έχει σχέση με τη διαχείριση του νερού πρέπει να γίνεται με εξορθολογισμό τρόπο γιατί μιλάμε για αγαθό που το θέλουν και οι ντόπιοι και οι τουρίστες. Βασικό είδος, και η καθαριότητα λειτουργεί καλά οπότε νερό και ρεύμα ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας φέρουν προβλήματα».