«Πάμε καλά στον χώρο του τουρισμού, ελπίζουμε για περαιτέρω αύξηση» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης

Αύξηση κατά 17% σημειώθηκε τον Μάιο στις αφίξεις στο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη. «Γενικότερα η εικόνα από τον Απρίλιο και μετά που ξεκίνησε η τουριστική κίνηση για την περιοχή και δη από εδώ και στο εξής που πάμε στην υψηλή περίοδο είναι πολύ καλή. Η κίνηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που ήταν πέρσυ και τα πράγματα παρά τις συνθήκες και τις αντιξοότητες, μια εκ των οποίων ήταν και είναι το προσφυγικό, πάει καλά.

Οι τουρίστες ερχόταν λίγο με ερωτηματικό αλλά βλέποντας το κλίμα στην χώρα μας άλλαξαν γνώμη και τώρα αναμένεται και περαιτέρω κίνηση και αύξηση από την Ευρώπη προς την χώρα μας.

Η εικόνα που έχω από τα πλοία και τα αεροδρόμια είναι αυξητική για φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί για εμάς προέχει να μπει η ΑΜΘ ως προορισμός των Βαλκανίων σε πρώτη σειρά προτίμησης αλλά να έχουμε και αύξηση στην θέση μας στην Ευρώπη» σημείωσε αρχικά.

ΠΟΣΟΣΤΑ

Πρόσθεσε πως «Ποσοστά θα έχουμε στο τέλος του μήνα, αλλά τον Μάιο ήμασταν κατά 17% αυξημένοι στο αεροδρόμιο της Καβάλας ενώ στα πλοία στα λιμάνια της Καβάλας και της Κεραμωτής, πέρσυ είχαμε κίνηση 140 χιλιάδων και  φέτος φτάσαμε στις 142 χιλιάδες επιβάτες..

Ο Ιούνιος μας δείχνει μια εικόνα ότι είμαστε πολύ καλύτερα από πέρσυ ενώ μιλώντας και με πρακτορεία και πράκτορες περιμένουμε κάτι το καλύτερο ενώ η παραλιακή ζώνη της ΑΜΘ με κυρίαρχο την Θάσο, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, έχουν πληρότητες που ξεπερνούν το 90%. Μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία και μιλάμε για μια αναζήτηση και στο booking που φθάνει πάνω από το 90%. Έχουμε την θάλασσα κυρίαρχη στις προτιμήσεις των  επισκεπτών μας αλλά έχουμε και άλλες μορφές τουρισμού εναλλακτικές κύρια, έχουμε τον θρησκευτικό τουρισμό και ετοιμάζουμε και με την συνεργασία όλων και πρέπει να εμπλακεί όλη η κοινωνία με αυτό και οι φορείς και οι επαγγελματίες, ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης προκειμένου να υπάρχει στόχευση αιτημάτων και σχεδίων στην επόμενη 3ετία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε όλοι για αυτό και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης ανακήρυξε το 2017 ως έτος τουρισμού ενώ και το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχθηκε αυτή την πρόταση και όλοι μαζί πλέον κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Έτος τουρισμού σημαίνει ένα έτος με εκδηλώσεις και δράσεις όλες εναρμονισμένες στο πνεύμα του τουρισμού αλλά πάνω από όλα θέσει συνεργασία φορέων».

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Αναφορικά με την Σαμοθράκη ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι  «Η Σαμοθράκη είναι ένα πολύ ξεχωριστό νησί, διαφορετικό από κάθε άλλο νησί του Αιγαίου, όπως φυσικά και από την Θάσο.

Είναι ένα νησί ξεχωριστό, δεν έχει βέβαια πολλές κλίνες αλλά αυτό είναι κάτι που το κάνει και να ξεχωρίζει. Έχει μια ήπια τουριστική ανάπτυξη αλλά αυτή είναι η ομορφιά της Σαμοθράκης. Το πλοίο είναι ένα από Αλεξανδρούπολη ξεκινά σε μια διαδρομή 1.5 ώρα.

 

Ζητείται τώρα νέα συνδρομή από το Λαύριο αλλά αυτό είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Δηλαδή αν ο κόσμος το ζητήσει μπορεί να μπει δρομολόγιο. Ειδάλλως …πάντως έγινε μια προκήρυξη από το Υπουργείο αλλά υπήρξαν κάποια προβλήματα τα οποία και κοιτάζουμε. Όπως και να έχει η Σαμοθράκη είναι ένα νησί που έχει τον κόσμο της, έχει τις φυσικές της πισίνες και νομίζω ότι προχωρώντας στα χρόνια μια ήπιες τουριστικές παρεμβάσεις θα πάρει και η Σαμοθράκη ένα καλύτερο ρυθμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση