«Πάμε καλά, κάτι καλό γίνεται» δηλώνει η Πρόεδρος του ΟΚΑΚ Κατερίνα Δράκου
Σήμερα Σάββατο ο Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού διοργανώνει στο ΟΣΚΑΡ στις 7 το απόγευμα μία εκδήλωση για τα 60 χρόνια της λειτουργίας τους. Η πρόεδρος του Ομίλου κ. Κατερίνα Δράκου έκανε σχετικές δηλώσεις.
Η κ. Δράκου αρχικά τόνισε πως «Πρόκειται για μια επέτειο που θα γιορτάσουν οι φίλοι του Ομίλου και ξεκίνησα από το 1977 να προσφέρω στον όμιλο αυτό και ως αθλήτρια και ως προπονήτρια και ως πρόεδρος τώρα. Ο ΟΚΑΚ για εμένα είναι η δεύτερη οικογένεια μου, ενώ για την πόλη της Καβάλας, είναι ο σημαντικότερος σύλλογος, με ξεχωριστές διακρίσεις και ιστορία μεγάλη, με 90 πανελληνιονίκες και μέλη ολυμπιακών μετάλλων, 9 ολυμπιακά μετάλλια με την Ανθή και την Αλεξάνδρα, με την Άννα Βερούλη, τον Κώστα Σπανίδη, εθνικός προπονητής φέροντας μετάλλια και πολλούς που διαχρονικά από το 1956 που πήρε έγκριση μέχρι και σήμερα έχει προσφέρει δεκάδες πρωταθλητές στην Καβάλα και στην Ελλάδα.
Ένας σύλλογος με συνεχή δραστηριότητα, κοινωνική δράση, με αγώνα για τον κλασσικό αθλητισμό στο επίπεδο που του αξίζει μια και μιλάμε για το αρχαιότερο εν ενεργεία άθλημα στον κόσμο.
Μιλάμε επομένως για μια ξεχωριστή ομάδα και έχουμε να δείξουμε μεγάλες επιτυχίες αλλά δεν έχει την θέση που του αρμόζει. Επειδή κάποιοι θεωρούν ότι δεν πουλάει, ότι κόσμος δεν υπάρχει από πίσω, είναι θέμα διαφήμισης, χορηγών μια ολόκληρη φιλοσοφία που στην Ελλάδα είναι πίσω. Τα ομαδικά αθλήματα έχουν άλλη θέση στην Ελλάδα και άλλη ο κλασσικός αθλητισμός έστω και αν απασχολεί περισσότερα παιδιά πια».
ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Πρόσθεσε δε πως «Ο ΟΚΑΚ είναι μια πολύ μεγάλη οικογένεια και το λέω και το τονίζω γιατί έτσι λειτουργούμε και έτσι από τον πατέρα μας, τον Στέφανο Καράμπελα και αυτό ξέρουμε όλοι μας. Μιλάμε για έναν σύλλογο που βλέπει τον αθλητισμό ως φιλοσοφία.
Δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός αλλά και η παιδαγωγική πλευρά. Θέλουμε οι αθλητές να τελειώσουν την καριέρα τους και να γυρίσουν πίσω σε εμάς. Να θυμίσω τον Δημοσθένη Ευαγγελίδη, μαραθωνοδρόμος και αθλητής, ξεχωριστός ιατρός και πολλοί άλλοι βέβαια που αξίζουν την προσοχή μας. Για αυτό και εστιάζουμε στον άνθρωπο, στον αθλητή και όχι απλά στον άνθρωπο που έτσι ψυχρά έρχεται να αθληθεί.
Ο ΟΚΑΚ βρίσκεται και στην Καβάλα και αλλού γιατί θέλουμε να εξαπλωθεί ο κλασσικός αθλητισμός και σε άλλες περιοχές, όπως στο Δήμο Παγγαίου που έχει πολλά ταλέντα. Είχαμε έναν σύλλογο εκεί αλλά αδράνησε κάποια στιγμή, λόγω δύσκολων οικονομικών συγκυριών και δύσκολων συγκυριών γενικότερα.
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια με την Ανθή Κεχαγιά και την Κατερίνα Δεληγιαννάκη κάναμε εκεί αγωνιστικό τμήμα και 100 παιδιά στην Ελευθερούπολη αθλούνται μαζί μας. Η δημοτική αρχή μας στηρίζει και κατάλαβαν ότι κάτι γίνεται στο δημοτικό στάδιο της Ελευθερούπολης.
Για αυτό και πασχίζουμε για το υγειές κομμάτι του αθλητισμού μας. Είμαστε πολύ περήφανοι, ξεκινήσαμε και ένα τμήμα στο Παληό για να βοηθήσουμε εκεί τους γονείς ώστε να ενεργοποιήσουμε και τα παιδιά εκεί και έχουμε εκεί την Ρούλα Ζωτικού και φυσικά συνεχίζουμε με την Καβάλα και με το Ανθή Καραγιάννη που έγινε ένα από τα καλύτερα στάδια της Βορείου Ελλάδος χάρις στις παρεμβάσεις του Δήμου».
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ακολούθως ανέφερε ότι «Μετά από 16 χρόνια είδαμε και πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καβάλα και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσφορά του Δήμου, της δημάρχου κ. Τσανάκα και του Αντιδημάρχου κ. Φιλόσογλου. Θέλουμε και κάτι καλύτερο, αλλά γενικά πάμε καλά.
Μας είπαν ότι και άλλα θα γίνουν, θα έχουμε και Δαβιτζόγλεια και πανπαίδων πρωτάθλημα, θέλουμε και το διασυλλογικό ανδρών γυναικών Βορείου Ελλάδος. Αυτό είναι ζωή για εμένα και δείχνει ότι κάτι πάει να γίνει.
Θα προσπαθήσουμε και για το καλύτερο και στο Ανθή Καραγιάννη προπονούμαστε με όλους τους συλλόγους εκεί , ενώ θα πω ότι υστερούμε σε ένα καλύτερο κλειστό προπονητήριο.
Ο χώρος έγινε από την αρχή αλλά είναι μόλις 30 μέτρα και εκεί όταν είμαστε 80 άτομα μόνο δεν κρυώνουμε. Αλλιώς πρέπει να βγούμε έξω γιατί προπόνηση σε στενό χώρο δεν κάνεις. Τώρα έχουμε θέρμανση και θα είμαστε αρκεί να υπάρξει κάτι καλύτερο.
Συνεχίζουμε, προσπαθούμε και πασχίζουμε για το καλύτερο».