Κύριο άρθροΟικονομία

«Πάμε καλά για την ώρα, ελπίζουμε να κάνουμε απολογισμό με θετικό πρόσημο» σχολιάζει για την τουριστική κίνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας  Αντώνης Μιτζάλης

Το πραξικόπημα στην Τουρκία έχει προκαλέσει κάποιους μικρούς τριγμούς στο ελληνικό τουρισμό. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης, που έδειξε να είναι αισιόδοξος..

«Να αναφέρουμε καταρχάς ότι σε ό,τι αφορά τους Τούρκους τουρίστες είμαστε σε στάση αναμονής όπως και όλοι άλλωστε που έχουν βλέπουν τι γίνεται στη γειτονική Τουρκία. Κατά περίπτωση άλλοι μένουν και συνεχίζουν τις διακοπές τους, άλλοι πιο ανήσυχοι αναχωρούν εσπευσμένα.

Γενικά δεν έχουμε μεγάλο κύμα ακυρώσεων από αυτές τις κρατήσεις που έχουν γίνει από την άλλη δεν ξέρουμε που θα ήταν αυτές οι κρατήσεις αν δεν είχε γίνει αυτό το πραξικόπημα. Άρα είναι πολύ νωρίς για να δούμε τι θα γίνει και να μιλήσουμε με σιγουριά. Περιμένουμε τις εξελίξεις» σημείωσε αρχικά.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη τουριστική κίνηση τον Ιούλιο η Καβάλα έχει γεμίσει και ευελπιστούμε να κρατήσει αυτή η κίνηση πολύ μέχρι το πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου για να ανακτήσουμε την καθυστερημένη εκκίνηση που είχαμε στην αρχή της σεζόν.

Όλοι οι επαγγελματίες λένε ότι ξεκινήσαμε αργά και δειλά ενώ ο Ιούλιος είναι γεμάτος όπως και πριν δύο χρόνια. Δεν παρατηρούμε κάποια μεγάλη διαφορά ίσως να έχουμε κάποια θετικά δείγματα φέτος σε σχέση με πέρσυ και πρόπερσυ.

Είναι νωρίς για να κάνουμε απολογισμό. Τα ξενοδοχεία της Καβάλας γεμίζουν έτσι και αλλιώς κάθε Ιούλιο ενώ αν θέλει κάποιος να βρει δωμάτιο τώρα τον Ιούλιο ή έστω λίγο αργότερα θα πρέπει να ενδιαφερθεί λίγο πιο νωρίς, έως και δέκα ημέρες πριν. Γιατί αν το αφήσει είναι δύσκολο τελευταία στιγμή να βρει δωμάτιο. Όλα γεμίζουν».

ΘΑΣΟΣ

Αναφορικά τώρα με την κίνηση στην Θάσο ο ίδιος σχολιάζει ότι  «Και η Θάσος είναι μέσα στον χαμό της ψηλής τουριστικής κίνησης. Βέβαια στην αρχή υπήρχε μια γκρίνια, δεν ήταν καλά τα πράγματα και ήταν κοινή η αποδοχή ότι η σεζόν μπήκε αργά. Ο Μάιος χάθηκε εκτός από τα 3ημερα που είχε και ο Ιούνιος άργησε να ξεκινήσει. Το πρώτο 10ημερο του Ιουνίου ήμασταν πολύ πεσμένοι σε σχέση με άλλες χρονιές.

Από εκεί και πέρα η Θάσος είναι στην υψηλή τουριστική περίοδο  και λειτουργεί όπως λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Πολύς οδικός τουρισμός και καλή κίνηση.

Όσο για την Καβάλα και τις ξενοδοχειακές της υποδομές, αυτό είναι καθαρά επιχειρηματική απόφαση αυτού που θα αναλάβει το ρίσκο. Εμείς θα αγκαλιάσουμε κάθε επιχειρηματική απόπειρα και από τον καινούριο επιχειρηματία που θα ήθελε να έρθει στην Καβάλα για να κάνει την επένδυσή του.

Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της Ένωσης να μπορέσουμε δηλαδή να γίνουμε καλύτεροι και μεγαλύτεροι. Από εκεί και πέρα αν θα πιάσει έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Το πιο σημαντικό που πρέπει όμως και να τονισθεί είναι ότι στην Καβάλα έχουμε μια τεράστια εποχικότητα».

ΓΙΑ 100 ΗΜΕΡΕΣ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Αν πει κάποιος ότι η Καβάλα είναι γεμάτη από τουρισμό αυτό ισχύει αλλά για 100 ημέρες τον χρόνο. Υπάρχουν από τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάρτιο καταστάσεις που δεν κουνιέται φύλλο. Άρα το πώς μπορεί να ισορροπήσει μια επιχείρηση είναι ένα ζητούμενο.

Από εκεί και πέρα σίγουρα το καλοκαίρι όλοι βλέπουμε ότι οι μονάδες έχουν καλή πληρότητα. Άρα ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Όποιος θέλει να επιχειρήσει θα πάρει και τα ρίσκα του» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης δήλωσε πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τουρισμού η Περιφέρεια μας αλλά αντίθετα μέχρι σήμερα υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση  μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *