«Πάμε για την 5η θητεία και εύχομαι να έχουμε δύναμη, όρεξη και υγεία κυρίως» δηλώνει ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας  Νίκος Τσουμπάκης

Για 5η θητεία επανεξελέγη πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας ο κ. Νίκος Τσουμπάκης που θα συμπληρώσει 15 χρόνια στην θέση αυτή.  Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Όπως ανέφερε αρχικά «Πάμε για την 5η θητεία και εύχομαι να έχουμε δύναμη, όρεξη και υγεία κυρίως για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι γενικώς.

Θα συμπληρώσω 15 χρόνια στο τιμόνι του συλλόγου μια και το 2006 μπήκα για λίγο στην Διοίκηση του συλλόγου και τελικά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!

Είμαστε ένας μεγάλος πολιτιστικός σύλλογος και πέρα από την ιστορική μνήμη και την πολιτιστική δράση που έχουμε, με πρόσφυγες και μη,  διαχειριζόμαστε μια μεγάλη ακίνητη περιουσία, ένα μεγάλο δίκτυο μελών, μια πληθώρα δραστηριοτήτων, να δουλέψουμε σε ένα μεγάλο μαγαζί με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

Δουλεύουμε δηλαδή κανονικά, πληρώνουμε φόρους και καταθέτουμε κα εμείς ότι  και οι άλλοι».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Αναφορικά με την θέση της Θρακικής Εστίας στο μακεδονικό ζήτημα ο ίδιος τόνισε ότι  «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη όπως και όλων των πολιτιστικών συλλόγων.   Θεωρούμε τη Μακεδονία όπως και τη Δυτική Θράκη, αναπόσπαστα τμήματα του ελληνισμού. Αγωνιζόμαστε για αυτά. Έχουμε Ομοσπονδίες που θα στηρίξουν σήμερα  το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Και από την Θεσσαλονίκη πήγαν  κάποια θρακικά σωματεία. Είναι γεγονός ότι αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο. Και πιστεύουμε ότι και η πολιτεία θα πράξει το καθήκον της και τα δέοντα για να διαφυλάξει και την περιοχή αυτή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.