ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ο φόβος των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία είναι το πρώτο πρόβλημα που διέκρινε ο νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Ποδάρας

Σε φάση ενημέρωσης βρίσκεται ο νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Κώστας Ποδάρας που έχει διαπιστώσει ότι οι εργαζόμενοι διακατέχονται από φόβο απέναντι στην εργοδοσία. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του φορέα τόνισε πως είναι ένα ζήτημα που τους απασχολεί έντονα.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «είχα μια πρώτη ενημέρωση. Ενημερώνομαι συνεχώς γιατί είναι πάρα πολλά τα θέματα του Φορέα που αντιπροσωπεύω κι αυτό που διακρίνω, σαν πρώτο πρόβλημα, είναι ο φόβος που υπάρχει στους εργαζόμενους. Έχω πάρα πολλές προφορικές καταγγελίες. Φοβούνται οι άνθρωποι να μιλήσουν. Γίνονται πάρα πολλές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και όχι μόνο. Αυτά είναι πράγματα που κάποια στιγμή πρέπει να τα βγάλουμε προς τα έξω».

ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

Σ’ αυτήν την περίοδο κρίσης υπάρχει μια πίεση στους εργαζόμενους και πάνω σ’ αυτό ο κ. Ποδάρας απάντησε ότι «οι στόχοι μας, δηλαδή ένας από αυτούς, είναι να τηρηθούν οι νόμοι της εργατικής νομοθεσίας και ό,τι προβλέπεται από αυτά. Έχουμε συνεργασία με όλους τους εργασιακούς φορείς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε συνεργασία με την Περιφέρεια, με το Δήμο και με όλα τα σωματεία της δύναμής μας, με τα οποία θα συναντηθούμε σύντομα».

ΤΟ Νο1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σχετικά με το φόβο των εργαζόμενων, τον οποίο έθιξε, είπε ότι «είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Πρόκειται για το Νο1 πρόβλημα. Φοβούνται οι εργαζόμενοι να βγουν έξω και να κάνουν μία καταγγελία, γι’ αυτό τους προτρέπω όλους, ανά πάσα στιγμή, να πάρουν τηλέφωνο στο Εργατικό Κέντρο, να περάσουν από ‘δω να το συζητήσουμε και να γνωρίζουν ότι έχουν έναν φορέα ο οποίος θα ανταπεξέλθει στις οποιεσδήποτε ανάγκες τους, εργασιακές ή παραβιάσεις αυτών».

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αυτές τις πρώτες μέρες της θητείας του, διαπίστωσε ότι «το εργατικό δυναμικό του νομού Καβάλας είναι περίπου 17 χιλιάδες. Στη δύναμή μας έχουμε 34 σωματεία στα οποία ανήκουν 5 χιλιάδες εργαζόμενοι, άρα το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό πρέπει να καταγραφεί και να ενσωματωθεί μέσα σε σωματεία για να αποκτήσει περισσότερη δύναμη, τη συλλογική δύναμη. Είναι ένας από τους στόχους μας. Το Εργατικό Κέντρο είναι από τα μεγαλύτερα σωματεία της περιφέρειας αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι δεν έχει φανεί έξω στην κοινωνία πάρα πολύ. Έχει απενεργοποιηθεί λιγάκι. Χρειάζεται εξωστρέφεια και συνεργασία με τους πάντες, για το καλό του εργαζόμενου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *