Κύριο άρθροΥγεία

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Καβάλας προσέφερε 11.000 ευρώ στον Ιατρικό Σύλλογο για τις ανάγκες του

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Καβάλας προσέφερε 11.000 ευρώ στον Ιατρικό Σύλλογο για τις ανάγκες του. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε ότι  πρόκειται για μία σπουδαία προσφορά για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μια σπουδαία και συγκινητική ενίσχυση. Υπερέβαλαν εαυτούς οι άνθρωποι του Συλλόγου Φίλων Μουσικής. Είναι ένα σπουδαίο ποσό το οποίο δύσκολα μπορεί να δωρίσει ένας σύλλογος σε μία εποχή που τα οικονομικά όλων είναι στριμωγμένα. Σε χαλεπούς καιρούς για τους συλλόγους ήταν μια σπουδαία δωρεά που ήρθε να προστεθεί στο ήδη σπουδαίο ποσό που μαζεύτηκε εν τέλει από τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, μέσω αυτού του λογαριασμού ειδικού σκοπού που ανοίξαμε για να προμηθευτούμε προστατευτικό υλικό, αναπνευστήρες κι όλα τα σχετικά όπλα κατά του κορωνοϊού. Προμηθευτήκαμε τα υλικά και στη συνέχεια τα δωρίσαμε στο νοσοκομείο και κάποια από αυτά τα δώσαμε στους ιδιώτες γιατρούς πρώτης και δεύτερης γραμμής προκειμένου να μπορούν κι εκείνοι να ασκήσουν το επάγγελμά τους, να κρατήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους και εν μέσω πανδημίας να θωρακίσουν ουσιαστικά και το Νοσοκομείο. Τους ευχαριστούμε θερμά. Ήταν μια άκρως συγκινητική χειρονομία, πέρα της υλικής προσφοράς και στέκομαι στο ηθικό και συναισθηματικό κομμάτι της πράξης τους».

ΕΜΒΟΛΙΟ

Πρόσθεσε ότι «πάμε καλά. Αυτό φαίνεται και από τα νούμερα που καθημερινά μας δίνουν θάρρος και κουράγιο. Νομίζω ότι σύντομα και σταδιακά σαφώς, θα βγούμε απ’ όλο αυτό. Βέβαια δεν θα βγούμε ποτέ αν δεν υπάρξει εμβόλιο. Όλα τα άλλα περί αγωγών κλπ δεν κρύβουν την απόλυτη αλήθεια. Αυτές είναι αγωγές χρήσιμες στο να καταπραΰνουν την έντονη συμπτωματολογία από αυτόν τον ιό και να σταματήσουν τη φλεγμονώδη διεργασία που προκαλεί μέσα στον οργανισμό. Το μοναδικό ουσιαστικό φάρμακο, είναι το εμβόλιο. Το περιμένουμε άμεσα. Δεν είναι εύκολο. Επτά με δέκα χρόνια θέλει ένα εμβόλιο για να βγει στην αγορά. Είναι μεγάλος χρόνος. Ήδη όλοι δουλεύουν πάνω σ’ αυτό και νομίζω ότι οι χρόνοι εύρεσης θα αποτελέσουν επιστημονικό ρεκόρ. Κι αυτό δείχνει ότι όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα αποδειχθεί με την εύρεση του εμβολίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *