Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου συγκέντρωσε 5000 υπογραφές για την δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στην Καβάλα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ολοκλήρωσε την συγκέντρωση υπογραφών για την δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καβάλας συγκεντρώνοντας μέχρι σήμερα περισσότερες από 5000 υπογραφές. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Φώτου υπογράμμισε πως λόγω κορωνοϊού έγινε ακόμη πιο έντονη η ανάγκη δημιουργίας αυτής της Κλινικής.

Ο κ. Φώτου ανέφερε ότι “Ο σύλλογος μας εδώ και 15 ημέρες άρχισε να μαζεύει υπογραφές για ένα σοβαρό θέμα για το Νοσοκομείο της Καβάλας. Για τη δημιουργία ογκολογικής κλινικής. Το θέμα αυτό δημιουργήθηκε  ιδιαίτερα τώρα με τα μέτρα ασφαλείας του ιού που οι ογκολογικοί ασθενείς υπέφεραν τα μέγιστα.

Στις μεν κλινικές που προωθηθήκαν όταν χρειάσθηκαν και κλινική θεραπεία είτε πήγαινε σε κλινικές άλλων νοσοκομείων, όπως στην Αλεξανδρούπολη και στην Θεσσαλονίκη, είτε πήγαινε στις κλινικές του δικού μας Νοσοκομείου,.

Είδαμε όμως ότι οι ασθενείς δεν αντιμετωπίσθηκαν σωστά όπως επιβάλλεται σε κάθε άνθρωπο.  Ήταν ξένα σώματα, ταλαιπωρήθηκαν και στην πόλη μας και στις άλλες πόλεις. Εκεί μάλιστα δεν υπήρχαν και ξενοδοχεία να μείνουν. Άρα είναι ανάγκη να δημιουργηθεί κλινική ογκολογική στην Καβάλα. Για αυτό και κάναμε αυτή την έκκληση στους καβαλιώτες να έρθουν και να υπογράψουν την επιστολή που στείλαμε στον υπουργό Υγείας και σταματήσαμε στις 5000. Υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να υπογράψουν αλλά η επιστολή μας έπρεπε να φύγει».

ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Στην λίστα των υπογραφών στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι υπογραφές των αρχών της πόλεως, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, ο οποίος έστειλε και επιστολή μόνος στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και δικαιολόγησε το αίτημα μας για τη δημιουργία της ογκολογικής κλινικής

Σε αυτές τις υπογραφές συμπεριλαμβάνεται ο Δήμαρχος Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης, όλα τα σωματεία, συνδικαλιστικά και πολιτιστικά. Όλοι βρίσκονται κοντά μας.  Τις υπογραφές με την επιστολή δώσαμε στα χέρια του υπουργού Υγείας. Ζητάμε από τους βουλευτές και από όποιον μπορεί να βοηθήσει για να γίνει η κλινική στην Καβάλα.

Δεν χρειάζονται πολλά. Ογκολόγοι, ένας ακόμη, νοσηλευτικό προσωπικό, ένα μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού μια και οι υπάρχουσες νοσηλευτές είναι εκπαιδευμένοι με άξια προσφορά υπηρεσίας».

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Συγκεντρώσαμε 5000 υπογραφές, 4000 Like facebook και 1209 θετικά σχόλια. Πρέπει να γίνει η κλινική. Προσπαθούμε βέβαια να δημιουργήσουμε εκείνο το κλίμα ώστε οι καβαλιώτες γιατροί ή οι ογκολόγοι γιατροί που δούλεψαν στην Καβάλα να ζητήσουν να έρθουν σε αυτή την κλινική.  Μιλώ για τον κ. Κασαράκη, την κ.  Χαμαλίδου, δικοί μας γιατροί που δημιούργησαν ουσιαστικά το τμήμα που έχουμε σήμερα. Παράκληση σε όλους τους βουλευτές να κάνουν προσπάθεια γιατί αξίζουν οι άνθρωποι αυτοί να έχουν την σωστή θεραπεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.