Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, απαντάει στις δηλώσεις του Βαγγέλη Παππά σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο

Για αλαζονική συμπεριφορά κατηγόρησε ο  δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Βαγγέλης Παππάς  τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Γραμμένο σε ό,τι αφορά την στάση του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Γραμμένος ανταπάντησε με δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα είπε «από την αρχή της συνεδρίασης, με αφορμή το αίτημα που υπέβαλλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης για τη μετονομασία της οδού Μητροπόλεως, υπήρξε έντονη αντίδραση από τον κ. Παππά, αδικαιολόγητη κατά την άποψή μου. Ήταν από την αρχή τα πνεύματα οξυμμένα, ήρθαν κάποια μέλη της αντιπολίτευσης με άγριες διαθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται όταν μιλάει για αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά».

Για το θέμα της μετονομασίας της οδού είπε ότι «δεν έχει να κάνει με δική μου επιθυμία ή πρωτοβουλία. Για τα θέματα της ονοματοδοσίας υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία η οποία ακολουθείται. Ξεκινάει από το Τοπικό Συμβούλιο, πηγαίνει σε μία ειδική επιτροπή του δήμου, πρέπει να εγκριθεί από την Περιφέρεια κλπ. Ίσως το δικό μου λάθος να ήταν ότι είπα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα φέρουμε αυτό το θέμα. Αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει με αλαζονική συμπεριφορά ακόμη και κακώς να είπα ότι θα το φέρω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, δεν έχει να κάνει με το δικό του θέμα. Και ξαφνικά έπεσε το θέμα του κ. Αθανασιάδη για τη μετονομασία της οδού Κύπρου το οποίο δεν προχώρησε, δεν ξέρω γιατί. Ενδεχομένως η διοίκηση να μην ήθελε να το κάνει. Δεν ήταν της παρούσης στιγμής να συζητηθεί.

Εδώ γίνεται ένα λάθος που πολλές φορές οι δημοτικοί σύμβουλοι το παρεξηγούν. Σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορώ να εισαγάγω θέματα. Καταρτίζω την ημερήσια διάταξη με βάση τις εισηγήσεις και τα θέματα τα οποία φέρνει η διοίκηση ή οι υπηρεσίες και τα συζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν κάνω εισήγηση, δεν είναι από τις αρμοδιότητές μου. Ότι θα το βάλω, έχει να κάνει με το ότι η διοίκηση θα το βάλει ως θέμα. Δεν είναι στο δικό μου το χέρι να το βάλω».

ΒΛΕΠΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Η διοίκηση βλέπει θετικά το θέμα της μετονομασίας, ήταν ξεκάθαρη η θέση της δημάρχου, γι’ αυτό άλλωστε υπήρξε μια προσυνεννόηση με τον Σεβασμιότατο ο οποίος και ήρθε για να υποβάλλει το αίτημα και προφορικά. Τώρα, το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία είναι ένα θέμα που θα κινηθεί από τις υπηρεσίες. Δεν εμπλέκομαι εγώ σ’ αυτό το ζήτημα. Η συζήτηση για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο έγινε γιατί στις 29 του μήνα που είναι το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου ζήτησε η Ιερά Μητρόπολη, αν είναι δυνατόν, να γίνει εκείνη την ημέρα και η μετονομασία.

Για το άλλο θέμα που προκάλεσε ένταση, αυτό της υδροδότησης της δημοτικής ενότητας Φιλίππων είπε ότι «αυτό ήταν το κυρίως πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη συζήτηση. Εξαιτίας αυτού του ζητήματος αποχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Ποτόλιας στη αρχή και ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Το εξήγησα τρεις φορές και δεν ήθελαν να το καταλάβουν γιατί ήρθαν προκατειλημμένοι να δημιουργήσουν ζητήματα. Είχαμε πάρει μία απόφαση σε ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και είπαμε κάποια πράγματα. Σ’ εκείνη την απόφαση είπαμε ότι θέλουμε ό,τι έχει να κάνει με τον ΤΑΡ σ’ αυτό το προσχέδιο που υπογράψαμε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη, να αφαιρεθεί. Να μην γίνεται καμία αναφορά σ’ αυτό το σχέδιο. Για να εισαχθεί το θέμα στο συμβούλιο θα πρέπει να έρθει η σύμβαση, το προσχέδιο που έχουμε υπογράψει με τον κ. Σταθάκη, αφαιρουμένων αυτών τουλάχιστον. Δεν έχει άλλο νόημα να παρθεί οποιαδήποτε άλλη απόφαση. Η ουσία του θέματος είναι αυτή. Το προσχέδιο που έχει υπογραφεί, να τροποποιηθεί και να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο τροποποιημένο ούτως ώστε να ανακαλέσουμε την προηγουμένη απόφαση που πήραμε και να πάρουμε νέα, αφού αφαιρέσουμε αυτά που είχαμε μέσα. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο έγινε αυτή η φασαρία, ότι δεν εκτελούμε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και κάτι άλλα τέτοια. Είναι θέμα τυπικό και διαδικαστικό».

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΡ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Σχετικά με τις επαφές με τον αγωγό φυσικού αερίου  ΤΑΡ, είπε ότι «στείλαμε επιστολές εκεί που έπρεπε, με τις οποίες ενημερώνουμε την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν, τον γενικό διευθυντή του ΤΑΡ τον οποίο προσκαλούμε να έρθει στην Καβάλα για να γίνει μία ευρεία σύσκεψη και να δει ο ίδιος τι είναι αυτό που προτείνουν οι αγρότες, τι είναι αυτό που υπάρχει τώρα, ποια εναλλακτική λύση υπάρχει. Να συζητήσουμε το θέμα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αναμένουμε ανταπόκριση σ’ αυτήν την επιστολή και εάν πάνε όλα κατ’ ευχήν και βρούμε τη λύση, τι νόημα έχει αυτός ο ντόρος για την αλλαγή της απόφασης με το υπουργείο για την ύδρευση. Μετά δεν θα αλλάξουμε καμία σύμβαση. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ανταπόκριση στο αίτημα που υποβάλλαμε και σ’ αυτό το υψηλό επίπεδο να γίνει η τελευταία σύσκεψη. Από ‘κει και πέρα, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Για μένα τώρα είναι η πιο πρόσφορη περίοδος για να βρεθεί μια λύση. Αν δεν λυθεί τώρα το θέμα, θα πάμε σε τελική σύγκρουση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.