ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας μείωσε κατά 40% τα τέλη των κοινοχρήστων χώρων στην παραλιακή ζώνη

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ)  μείωσε κατά 40% τα τέλη των κοινοχρήστων χώρων στην παραλιακή ζώνη ικανοποιώντας το αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Άννα Θυσιάδου σημείωσε πως ήταν μία απόφαση ομόφωνη του Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό να ανακουφίσει οικονομικά οι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την περασμένη Πέμπτη στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚ συζητήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφορικά με τις έξτρα παροχές προς τους μισθωτές των οργανισμών που κάνουν χρήση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Υπάρχουν τρία αξιοσημείωτα πεδία. Πρώτα απ’ όλα ότι έχει αναδρομική ισχύ. Ενώ βρισκόμαστε στον Αύγουστο, η ισχύς της πράξης είναι από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο.

Δεύτερον, η παροχή επιπλέον δωρεάν χώρου όπου αυτό είναι δόκιμο. Για παράδειγμα η δική μας παραλιακή που είναι πεζοδρομημένη, αποτελεί χώρο που μπορεί να παραχωρηθεί. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν ο δρόμος ήταν ταχείας κυκλοφορίας.

Τρίτον, είναι η έκπτωση που μπορεί να φτάσει μέχρι το 50%. Στη δική μας περίπτωση στην Καβάλα το ποσοστό ανέρχεται στο 40%. Για να είμαστε ειλικρινείς, εμείς απολαμβάνουμε τα εύσημα, ωστόσο καλό θα ήταν κα ειπωθούν κάποια πράγματα από την αρχή. Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εμπόρων κ. Χατζηχρήστου, ζήτησα να οριστεί η συνάντησή μας για την Πέμπτη 25 Ιουνίου. Αυτό έγινε σκόπιμα δεδομένου ότι την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη 30 Ιουνίου, γνώριζα ότι θα είχα επίσκεψη από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ τον κ. Ξενόφως. Σ’ αυτήν την συνάντηση θα μπορούσε να ενταχθεί και το θέμα των μειώσεων. Όπως κι έγινε. Για το ίδιο ζήτημα ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε μία συζήτηση ανέλυσε το εν λόγω θέμα διεξοδικά προς τον πρόεδρο και προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Ήταν μια συζήτηση στην οποία ήμουν επίσης παρούσα.

Αυτό ήταν το σύνολο των προσπαθειών που καρποφόρησαν. Ο ΟΛΚ είναι όλης της πόλης και των πολιτών, όπως είχαμε πει και στη συνάντηση με τους επαγγελματίες. Κι όποιος επιθυμεί να πει κάτι που θα δώσει στον οργανισμό προστιθέμενη αξία, με πάρα πού χαρά να έρθει να το συζητήσουμε».

Τέλος, για τα οικονομικά του οργανισμού είπε ότι «ισχύει ό,τι και για τους άλλους. Είμαστε μια ανώνυμη εταιρεία που τους τρεις μήνες είχαμε απαλλαγή μισθωμάτων κλπ. Οι συνεργάτες μας, που είναι οι μισθωτές μας, είναι ευχαριστημένοι και για μας αυτό είναι σημαντικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *