Ο Οικονομολόγος Γιάννης Τόλιος  χθες στην Καβάλα στο πλαίσιο ενημερωτικής εξόρμησης της ΛΑΕ

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας Καβάλας βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο Οικονομολόγος  κ. Γιάννης Τόλιος , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΛΑΕ,  στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης που κάνει η ΛΑΕ για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό  για τις προτάσεις της στα κρίσιμα θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία και ότι βιώνει με τα μνημόνια, ποια είναι αυτή η εναλλακτική πρόταση, με αιχμή αυτή την περίοδο το κρίσιμο θέμα της αποδέσμευσης από την ευρωζώνη, την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα , το άνοιγμα του δρόμου στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και πάνω απ ό λα την κατάργηση της λιτότητας.  Όπως τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου «Αυτό το μεγάλο και πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν έχει μόνο την ηθική κοινωνική διάσταση ότι διαρκώς φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό, εξανδραποδίζει την νεολαία, συσσωρεύει φτώχεια και μιζέρια. Αυτή είναι η μία πλευρά. Όμως το να καταργηθεί η λιτότητα έχει άμεση σχέση με αυτό που λέμε σχέδιο παραγωγικής ανόρθωσης της οικονομίας , γιατί η  τόνωση της αγοραστικής δύναμης είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό στο να δώσει μήνυμα στην αγορά, η αγορά στην παραγωγή, η παραγωγή στην απασχόληση. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε και αυτή την διάσταση στο μυαλό μας.

Η Λαική Ενότητα εκτός από αυτή την προσπάθεια ζωντανής επικοινωνίας με τον ελληνικό λαό, πρωτοστατεί στα κοινωνικά κινήματα , αυτά τα οποία σηματοδοτούν το πολύμορφο κίνημα αντίστασης απέναντι στα μνημόνια, που είναι και το κίνημα των πλειστηριασμών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι κινητοποιήσεις στον τομέα της υγείας, είναι οι ναυτεργάτες και όλα αυτά τα πολύμορφα κινήματα που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μέσω ημών ένα μεγάλο κίνημα ανατροπής, συσπείρωσης όλων τω ν ριζοσπαστικών  αντιμνημονιακών αριστερών δυνάμεων, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο εξόδου από την κρίση προοδευτικά και να ανοίξουν οι ελπιδοφόρες προοπτικές προς τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στην νέα γενιά.

Υπάρχει η διαπίστωση με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις ότι, δυστυχώς μπροστά μας έχουμε μια πορεία , ένα σήριαλ  διαπραγματεύσεων που τελικά είναι και παραπλανητικό γιατί ήδη έχουν συμφωνήσει και προσποιούνται πως κάνουν διαπραγματεύσεις. Αυτό που επιδιώκουν είναι να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να πλασάρουν και να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα και ας μη κάνει εντύπωση σε κανέναν αν αυτό γίνει λίγες μέρες πριν από το Πάσχα ή λίγο μετά.  Είναι και αυτό μέσα στις μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Ο Σύριζα έχει πλέον αλλάξει όχθη και είναι στην αντίπερα πλευρά στο μνημονιακό μπλόκ. Όλες αυτές οι κούφιες κοκορομαχίες στην Βουλή από όλο αυτό το ετερόκλιτο μνημονιακό μπλοκ κομματικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Βουλή, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα».

ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ο κ. Τόλιος αναφορικά με τα μνημόνια τόνισε πως  «Αυτά τα μνημόνια δεν δίνουν καμία προοπτική στην χώρα και τον λαό. Πρέπει να βγει ένα συμπέρασμα γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το χρέος.  Δεν υπάρχει άλλη λύση, από το να αμφισβητήσουμε την πληρωμή του και να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και εκεί να εφαρμοστεί και το θέμα της «σεισάχθειας» σε λαικά νοικοκυριά που δεν μπορούν να εξοφλήσουν χρέη που έχουν . Θεωρούμε πως υπάρχει εναλλακτική διέξοδος και είναι υπόθεση του ελληνικού λαού. Αυτοί που έχουν ζωτικά συμφέρονται και είναι οι μισθωτοί, εργαζόμενοι ,συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες , αυτοαπασχολούμενοι και πάνω απ όλα η νεολαία, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και ένα κομμάτι της αναγκάζεται να πάρει τον δρόμο της ξενιτειάς.

Εμείς δίνουμε αυτή την ελπίδα, το όραμα και τη διέξοδο και ελπίζουμε ότι αργά η γρήγορα θα ανατραπούν αυτές οι πολιτικές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση