«Ο οδικός άξονας Ε 61 πρέπει να ολοκληρωθεί και για τις καθυστερήσεις πρέπει να αποδοθούν ευθύνες» εκτιμά ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος

Η Περιφέρεια έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα σε ότι αφορά τα μεγάλα οδικά έργα.  Μεταξύ αυτών είναι το έργο Δράμας – Αμφίπολης και ο οδικός άξονας Ε61, που θα ενώνει την Καβάλας με την Δράμα μέσω της Εγνατίας Οδού. .  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος τονίζοντας αρχικά ότι

«Η Περιφέρεια έχει πράγματι ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα, ψηφισμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δημοσιευμένο και αναμφισβήτητο  και έχει ξεκαθαρίσει τις επιλογές και τις προτεραιότητες σε ό,τι αφορά το οδικό της δίκτυο.

Έτσι λοιπόν η επιλογή για το δρόμο Δράμα – Αμφίπολη είναι κάτι σημαντικό, θέλουμε να γίνει αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το βάλουμε σε αντιπαράθεση, αντιδιαστολή και ίσως αλλαγή πλεύσης με τον οδικό άξονα  Ε 61. Ο  Ε 61 είναι πράγματι ένα κομμάτι ύψιστης σημασίας που αφορά τμήμα ενός ευρωπαϊκού δρόμου που ξεκινά από την Σόφια και στην Ελλάδα αποτελεί δέσμευση όλης της Ε.Ε. και φυσικά και της χώρας μας.

Πρέπει να ολοκληρωθεί και όσο περισσότερο καθυστερούμε να το τελειώσουμε τόσο περισσότερο κακό κάνουμε».

ΜΟΜΦΗ

Και ο ίδιος εξαπέλυσε μομφή προς τον βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη για τα όσα δήλωσε. «Δεν με ενοχλεί τι λέει ο κ. Καραγιαννίδης. Ο Ε61 είναι αυτός ο δρόμος που πρέπει να προχωρήσει και είθε να γίνει ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης εκ του παραλλήλου βέβαια γιατί και εμάς θα μας βοηθήσει. Θα φέρει περισσότερο κόσμο στην Τούζλα, πιο εύκολη πρόσβαση στην Αμφίπολη. Άρα γιατί να μην τον θέλουμε; Όμως το κομμάτι του Ε61 είναι αδιαμφισβήτητο και ο καθείς ό,τι και να λέει δεν μπορεί να αλλάζει τα σχέδια των κρατούντων έτσι απλά.

Δεν μπορεί να μπαίνει η λογική όχι αυτό αλλά εκείνο…. Και να θυμίσω ότι ο δρόμος Δράμα – Αμφίπολη, δεν κινείται σε έκταση της Περιφέρειας κατά τα 2/3 άρα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Αντίθετα ο Ε 61 είναι δρόμος που αναφέρεται στο χωροταξικό μας σχέδιο. Αν όμως το υπουργείο δεν έχει σκοπό να το χρηματοδοτήσει και μετά τα λάθη που κάναμε με την Περιμετρική οδό και τις καθυστερήσεις ο δρόμος αυτός έχει πάει πίσω. Όσα λάθη και αν κάναμε όμως ο δρόμος θα γίνει μια και αποτελεί Ευρωπαϊκή και Ελληνική Δέσμευση. Παράλληλα περιμένω ενημέρωση από το Δασαρχείο για το θέμα αυτό ενώ θα αναμένουμε τις εξελίξεις και τότε θα δούμε αν θα χρειασθεί να μιλήσουμε.

Το θέμα του Δασαρχείου είναι ένα από τα δύο προβλήματα σε ό,τι αφορά την μελέτη του έργου».

ΧΑΘΗΚΕ

Ο κ. Μαρκόπουλος μάλιστα εξήγησε ότι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που επίσης έφερε μεγάλη καθυστέρηση στην επίτευξη του στόχου και στην κατασκευή του έργου ήταν και το γεγονός ότι χάθηκε μια ολόκληρη περίοδος στην πορεία και στην μορφή που δείξαμε ως κράτος.

 

«Μιλώ στο γενικότερο αλαλούμ αναφορικά με τις τροπολογίες, τις δηλώσεις, τις κινήσεις των παραγόντων και όλων όσων συνόδεψαν τον φάκελο αυτό και τον έφεραν μακριά από τον τελικό στόχο.

Η καθυστέρηση αυτή χρονικά θα είναι καθοριστική και οφείλουν επιτέλους για το αλαλούμ να δοθούν ευθύνες και πολιτικές και υπηρεσιακές και διοικητικές. Όταν κρίνω ότι έχει προχωρήσει το θέμα θα κάνω δηλώσεις πιο συγκεκριμένα. Μιλώ τώρα με γρίφους αλλά όταν θα έχω μια συγκεκριμένη απάντηση θα κάνω και εγώ συγκεκριμένες δηλώσεις και δη ξεκάθαρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση