Κύριο άρθροΠολιτική

Ο Μακάριος Λαζαρίδης επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Ν. Καβάλας

Κακή χαρακτήρισε την κατάσταση στη χώρα ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης για πρώτη φορά σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καβάλας.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «η κατάσταση στη χώρα και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομία, είναι κακή. Είναι μια κατάσταση όπου είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και δεν θέλει και δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Ακούω τον κ. Τσίπρα να μας μιλάει για την ανάπτυξη, να μας μιλάει για επενδύσεις, αλλά ούτε ανάπτυξη βλέπουμε ούτε επενδύσεις. Ακούω επίσης να λέει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Πώς βγαίνεις από τα μνημόνια όταν έχεις ναρκοθετήσει με μέτρα πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019 και το 2020, συν άλλο 1,9 δις μέτρα στον προϋπολογισμό του 2018; Για αυτό εμείς ζητάμε άμεσα πολιτική αλλαγή, πιστεύοντας ότι κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση κάνει κακό στον τόπο».

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Λαζαρίδης πώς βλέπει την κατάσταση στην Καβάλα, επισήμανε πως «όπως και συνολικά η Περιφέρεια αλλά ειδικά ο Νομός Καβάλας έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Έχει πρωτογενή τομέα, έχει τουρισμό, έχει μεταποίηση, έχει γεωθερμία, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία με την κατάλληλη βοήθεια και της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και της Περιφέρειας και του Δήμου Καβάλας, όπως συμβαίνει άλλωστε, μπορεί να κάνει θαύματα. Υπάρχουν οι άνθρωποι, εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν σε όλη αυτήν την προσπάθεια. Ήμουν την περασμένη Κυριακή στη Νέα Πέραμο για τη Γιορτή του Τσίπουρου, ένα πολύ βασικό προϊόν του Δήμου Παγγαίου, όπως επίσης είναι και το κρασί και θέλω εδώ να τονίσω ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι η ανάπτυξη και η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και βεβαίως επειδή είπα και για τα πολύ ωραία κρασιά που παράγουν στο νομό και στο Δήμο Παγγαίου, η ΝΔ έχει δεσμευτεί πως όταν θα γίνει κυβέρνηση αυτόν τον άδικο και αναποτελεσματικό φόρο στο κρασί να τον καταργήσει».

ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Σχετικά με το αν θα πολιτευτεί στο Νομό Καβάλας τόνισε πως «εγώ με πολύ μεγάλη παρρησία είπα ότι έχω εκφράσει το ενδιαφέρον μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Καβάλας. Από κει και πέρα τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο πρόεδρος και τα αρμόδια όργανα του κόμματος όταν θα έρθει η ώρα. Εγώ είμαι συνδεδεμένος συναισθηματικά με το νομό, με την πόλη, με τους δήμους, παρόλο ότι δεν έχω ζήσει στην Καβάλα. Έφυγα από την Καβάλα  εννέα μηνών όταν οι γονείς μου το αποφάσισαν, γιατί ο πατέρας μου βρήκε δουλειά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, να έρθουν στην Αθήνα. Διατήρησα όμως τις σχέσεις μου με την Καβάλα, πάντα είχα το ενδιαφέρον για το νομό και νομίζω ότι είναι σημαντικό να αποφασίζει κάποιος να γυρίσει στις ρίζες του. Είναι ανθρώπινο και θα έλεγα ότι είναι και σημαντικό. Γιατί θέλω να πω και να κάνω μια εξομολόγηση από καρδιάς. Θα μπορούσα να εκφράσω το ενδιαφέρον μου να είμαι υποψήφιος για παράδειγμα στη Β’ Αθηνών, μια πολύ μεγάλη Περιφέρεια, θα βγάλουμε πάνω από 20 βουλευτές. Όχι, εμένα η επιθυμία μου είναι να μπορέσω να προσφέρω όντας δίπλα στον αυριανό πρωθυπουργό κάποια πράγματα στο νομό μου. Θα το έκανα μόνο για την Καβάλα, θα το κάνω μόνο για την Καβάλα, εφόσον βεβαίως επαναλαμβάνω ο πρόεδρος και τα αρμόδια όργανα του κόμματος το αποφασίσουν. Νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες στο νομό και πιστεύω ότι θα μπορέσω κι εγώ, όπως και άλλοι πολιτικοί το έχουν κάνει μέχρι τώρα, να προσθέσω ένα λιθαράκι στο να βελτιωθούν τα πράγματα στο νομό μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *