Ο Λάζαρος Βασιλειάδης στην αντεπίθεση..

Τις θέσεις της παράταξης «Όραμα Μηχανικών», ενόψει των εκλογών του Τ.Ε.Ε. στις 20 Νοεμβρίου, ανέπτυξαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι  υποψήφιοι και ο επικεφαλής της, Λάζαρος Βασιλειάδης.

Όπως τόνισε αρχικά ο Γιώργος Τσακαλίδης, το ψηφοδέλτιο της παράταξης ΟΡ.ΜΗ.  είναι πλήρες για την Καβάλα, καθώς σε αυτό υπάρχουν 27 υποψήφιοι, ενώ οι υποψήφιοι στη Δράμα είναι συνολικά επτά. Παράλληλα, ανέφερε ότι την παράταξη στελεχώνουν νέοι άνθρωποι, κυρίως μεταξύ 30 έως 40 ετών, που δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με το Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. Από την πλευρά της η Ζωή Ιερωνυμάκη εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από την ΟΡ.ΜΗ. και το πάντρεμα του παλιού και του νέου θα προκύψει ένα καλό για τον τόπο και για τους μηχανικούς. Για την πορεία της παράταξης, η οποία συστήθηκε το 2013, μίλησε ο Σωτήρης Λαζαρίδης, που τόνισε ότι στις προηγούμενες εκλογές η ΟΡ.ΜΗ. συγκέντρωσε ποσοστό 54,5% χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της Καβάλας, με συνεχή παρουσία και θέσεις για τα τεκταινόμενα του χώρου, σε αντίθεση, όπως είπε, με τη Δ.Κ.Μ. Επίσης έκανε λόγο για «φιλότιμες» προσπάθειες απομόνωσής της ΟΡΜΗΣ, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Από τη μεριά του ο Λάζαρος Βασιλειάδης, σημείωσε ότι η ΟΡ.ΜΗ. κρατήθηκε ζωντανή και ανανεώθηκε, επισήμανε ότι ο χώρος μηχανικών βρίσκεται πάνω σε κινούμενη άμμο, ενώ έκανε λόγο για απαξίωση του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. από τη σημερινή διοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της παράταξης του είναι να σταματήσει αυτή η κατηφόρα σε Καβάλα και Δράμα.

ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ

«Η ΟΡ.ΜΗ., η μεγαλύτερη παράταξη στο Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., αντιλαμβανόμενη τη δυσκολία των περιστάσεων, έχοντας επιδείξει συνεχή δράση, συνέπεια και ευαισθησία απέναντι στο σύγχρονο μηχανικό, θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην ανατροπή της σημερινής φθίνουσας πορείας του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει», ανέφερε σχετικά ο κ. Βασιλειάδης. Επαγγελματικά – Ασφαλιστικά θέματα, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση δυσχερειών σε θέματα Πολεοδομίας, όπως: α) Αποσυμφόρηση της μητροπολιτικής Πολεοδομίας με την δημιουργία νέων υπηρεσιών στους κατά τόπους δήμους όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης» β) Νομική διεκδίκηση για την κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας ως απαιτούμενου για την εκπόνηση ιδιωτικών μελετών. Καθιέρωση προγραμματισμένης τακτικής ενημέρωσης του Τ.Ε.Ε.- Α.Μ.(ακρόαση, ηλεκτρονικά κ.α.) με προβλήματα μεμονωμένων μελών ή ομάδων στον εργασιακό τους τομέα και επίλυση τους. Συνεργασία με άλλα περιφερειακά τμήματα (ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδος), καθώς και με την κεντρική διοίκηση για οργανωμένες πανελλαδικές δράσεις διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων μας (επαγγελματικά, ασφαλιστικά, φορολογικά θέματα). Έρευνα σχετικά με την απασχόληση και την ανεργία στους μηχανικούς στην Ανατολική Μακεδονία. Έρευνα τάσεων αγοράς της περιφέρειας. Διοργάνωση ημερίδων πάνω στις νέες τάσεις, ώθηση προς εφαρμογή  καινοτόμων δράσεων στην περιοχή μας.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διαρκής επιμόρφωση των μελών μέσω σεμιναρίων και ημερίδων, προώθηση της επιστήμης, της τεχνικής και της τεχνολογίας με στενή συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Επιμόρφωση των νέων συναδέλφων αμέσως μετά την εγγραφή τους, μέσα από το «mentoring νέων μηχανικών», όπως επιτυχημένα εφαρμόστηκε στο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ. Δημιουργία Help Desk για νέους μηχανικούς (τεχνικά, φορολογικά, νομικά ζητήματα). Επανέκδοση σε ηλεκτρονική μορφή του Ενημερωτικού Δελτίου του Τ.Ε.Ε.- Α.Μ.  Αναζήτηση και προβολή των συναδέλφων που διαπρέπουν επαγγελματικά,  επιστημονικά και ερευνητικά.

Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

Ουσιαστικότερη θεσμική εκπροσώπηση του Τ.Ε.Ε.- Α.Μ. σε Συμβούλια και Επιτροπές, τηρώντας αυστηρά τον κώδικα δεοντολογίας των εκπροσωπήσεων (τρόπος επιλογής εκπροσώπων, λογοδοσία σε τακτά χρονικά διαστήματα κλπ). Δραστικές αλλαγές στις Μόνιμες Επιτροπές με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων και νέο τρόπο συγκρότησης (π.χ. υπεύθυνος συντονιστής να είναι ένα μέλος της Αντιπροσωπείας το οποίο θα ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με το συντονισμό της Επιτροπής). Καθιέρωση «Ημέρας του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.»  στην Καβάλα και στη Δράμα (ημέρα ανοιχτών θυρών) όπου θα προβάλλεται το έργο του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. και θα ενημερώνονται οι πολίτες για το θεσμικό του ρόλο. Εξειδικευμένη ενασχόληση με θέματα Υποδομών (όπως κάθετοι άξονες, Ε61, εμπορικό λιμάνι Καβάλας, σιδηρόδρομος στην Ανατολική Μακεδονία, Φυσικό Αέριο κ.α), Ποιότητας Ζωής, Ενέργειας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με κεντρικό άξονα το αναπτυξιακό Δίπολο Δράμας-Καβάλας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

Διεύρυνση πόρων, αναζήτηση νέων και αυτοτέλεια οικονομικής διαχείρισης, με οργάνωση ειδικής μόνιμης επιτροπής για τον σκοπό αυτό. Επανενεργοποίηση της συλλογικότητας των μηχανικών για την κοινωνία, στην κατεύθυνση αυτή. Θέσπιση άτυπου Συμβουλίου με συμβουλευτικό ρόλο, των διατελεσάντων Προέδρων Δ.Ε. και Αντιπροσωπείας.  Συγκρότηση Μόνιμης Επιτροπής από τα δύο Τμήματα της Περιφέρεια Α.Μ-Θ που θα επεξεργάζεται και θα προτείνει από κοινού θέματα που αφορούν το σύνολο της περιφέρειας (ενδεικτικά το χωροταξικό της περιφέρειας). Σχέση Περιφερειακού Τμήματος και Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας: Αναβάθμιση της λειτουργίας της Ν.Ε. Δράμας, στα πλαίσια των αποφάσεων της Αντιπροσωπείας, όπως προβλέπει άλλωστε και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση