«Ο κ. Ξουλόγης βάζει τους Δήμους σε μια περιπέτεια δίχως άλλο» εκτιμά ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππας Αναστασιάδης

Ο πρώην δήμαρχος Παγγαίου κ. Βασίλης Ξουλόγης προχώρησε σε μία καταγγελία για τους διμηνήτες που απασχολούνται στον Δήμο Παγγαίου  και στο πλαίσιο αυτό υπάρχει μία Έκθεση του Επιθεωρητή  – Συμβούλου ΑΣΕΠ κ. Μποροδήμου, το οποίο καταλογίζει ευθύνες  στους δημοτικούς συμβούλους για το ποσό των αποδοχών τους της τελευταίας εξαετίας!  Μάλιστα την Παρασκευή συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου για αυτό το θέμα όπως το επιβεβαίωσε ο δήμαρχος κ. Φίλιππος Αναστασιάδης.

Όπως τόνισε αρχικά «Μετά την καταγγελία του κ. Ξουλόγη είχαμε αυτή την εξέλιξη ενώ  φαίνεται ότι ο κ. Ξουλόγης προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του, για αυτό και ό,τι έχει κάνει έχει γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του. Έχει ξεκινήσει λοιπόν μια ιστορία με όλα αυτά τα δίμηνα και ενώ όλα αυτά αναγκαστήκαμε εμείς να τα προσλάβουμε ως αναγκαία περιστατικά και αυτό άλλωστε γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο σε όλους τους Δήμους.

Αυτό προέκυψε λοιπόν και ήταν  μια αναστάτωση από έναν επιθεωρητή του ΑΣΕΠ ο οποίος κάνοντας μια πρώτη διερεύνηση θεώρησε ότι κακώς έγιναν όλες αυτές οι προσλήψεις. Μάλιστα οι μισθοί αυτών των ανθρώπων καταλογίζονται σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου μας και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης

Αξίζει βέβαια στο σημείο να τονισθεί ότι οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν κατά πλειοψηφία και ομόφωνες όταν εμείς ήμασταν αντιπολίτευση στη διοίκηση του Ξουλόγη. Γιατί εμείς τότε στηρίξαμε όλες αυτές τις προσλήψεις επειδή ξέραμε και λέγαμε και τότε ότι στις εκλογές δεν μπορεί να κλείνει ένας Δήμος, άρα χρειάζεται συνεχώς κόσμος για να καλύπτει κενά».

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Τώρα, όπως γίνεται πανελλαδικώς και οι άνθρωποι του κ. Ξουλόγη στήριξαν αυτές τις αποφάσεις και για αυτό και έρχεται ο καταλογισμός σε όλους τους συμβούλους και από εκεί και πέρα θεωρείται και παράβαση καθήκοντος.

Ο ελεγκτής του ΑΣΕΠ έβγαλε την εισήγησή του αν και όλη αυτή  η υπόθεση θα κριθεί στα Δικαστήρια από την στιγμή που η έκθεση φτάνει και στον Εισαγγελέα Καβάλας. Για εμάς όμως θεωρείται αυτή η πάγια τακτική ενώ και η ΠΕΔ εκτάκτως συνεδρίασε και στήριξε αυτή την απόφαση στην συνεδρίαση της στην Κομοτηνή ενώ το ίδιο θα κάνει και η ΚΕΔ στην επόμενη της συνεδρίαση.

Απλά αυτή είναι μια τακτική που κάνουν όλοι οι Δήμοι και εν μέσω κρίσης μη μπορώντας να προσλάβουμε προσωπικό προσπαθούμε να καλύψουμε ανάγκες είτε έκτακτες είτε περιοδικές με τις προσλήψεις έκτακτων διμήνων. Και αυτό γίνεται όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και σε όλους τους Δήμους ανά την Ελλάδα.

Παντού γίνεται αυτό. Τώρα γιατί μας θεώρησαν υπόλογους δεν μπορώ να πω κάτι, παρά όταν θα πάμε στο Δικαστήριο θα απολογηθούμε».

ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Ο κ.  Αναστασιάδης τόνισε ότι «Και όλα αυτά όταν δεν κάναμε κάτι παράνομο. Για τις πράξεις μας ελεγχθήκαμε και από την Αποκεντρωμένη αλλά και από τον τοπικό Ελεγκτικό μηχανισμό. Δεν μπορεί να ισχύσει η απόφαση του εισηγητή. Θα είναι μια περιπέτεια για όλους αλλά με αίσιο τέλος, Αυτή είναι μια εκτίμηση που λέγεται από πολλούς και δεν προκαταλαμβάνω τις εξελίξεις. Απλά αυτό συμβαίνει και δυστυχώς είναι κάτι που είχε καταστρατηγήσει ο κ. Ξουλόγης ο οποίος σε τελική ανάλυση αδικαιολόγητα Βάζει σε μια διαδικασία όλους εμάς και βέβαια αυτό θα έχει δυστυχώς προβλήματα στην πορεία και στην εύρυθμη λειτουργία και των υπόλοιπων Δήμων και των άλλων νομικών προσώπων.

Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα και μας ανησύχησε και στην σύσκεψη της ΠΕΔ αφού πρόκειται για μια παρέμβαση που προφανώς δημιουργεί προηγούμενο για άλλους Δήμους. Αν μέχρι να κριθεί θεωρηθεί δεδικασμένο πως θα πληρώσουμε όλοι μας τα δίμηνα,

Εμείς πήραμε δίμηνα, άνθρωποι πραγματικά προσέφεραν υπηρεσίες και εμείς είμαστε τώρα υπόλογοι. Ποιος θα χάσει από όλο αυτό; Και αν δεν λειτουργήσαμε νόμιμα θα έπρεπε η ίδια η υπηρεσία να μας ελέγξει και δεν θα έπρεπε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης χωρίς να περιμένει τον κύριο  Ξουλόγη.

Και τα Ελεγκτικό μας έχει κρίνει και άρα η διαδικασία ήταν σωστή. Αυτή τη διαδικασία κατήγγειλε ο κ. Ξουλόγης και δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα και μάλιστα και πανελλαδικώς.

Μέχρι λοιπόν να κριθεί η όλη υπόθεση για να φανεί το δίκιο μας θα παλέψουμε μήπως και μας απαγορεύσουν να κάνουμε άλλες προσλήψεις. Για αυτό και έγινε η συνεδρίαση του Δ.Σ. για να ενημερωθούν άπαντες οι σύμβουλοι, και οι εν ενεργεία και όσοι υπηρετούσαν στην διοίκηση Ξουλόγη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.