«Ο κόσμος τεκμηριωμένα είπε ΟΧΙ στα διόδια» δηλώνει η πολιτευτής  Χατζηκωνσταντίνου Μαρία

Η πολιτευτής κ. Χατζηκωνσταντίνου Μαρία έλαβε μέρος στο συλλαλητήριο κατά των νέων διοδίων της Εγνατίας Οδού ΑΕ στην Παράκαμψη Καβάλας. Σύμφωνα με την ίδια υπάρχει γενικότερα μία κλιμάκωση καταστάσεων αυτή την εποχή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Νομίζω ότι η κινητοποίηση για τα διόδια είναι η έναρξη πολλών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν από εδώ και στο εξής. Όπου υπάρχουν θέματα που επιβάλλονται κατά παράνομο τρόπο, πέρα από τη δικαιοσύνη που σίγουρα θα επιληφθεί, πρέπει ο κόσμος να δίδει ένα βροντερό παρόν, γιατί ακριβώς αυτός ο κόσμος είναι που πλήττεται και που θα υποστεί μετά από λίγο χρονικό διάστημα την χειροτέρευση της ποιότητας και της ζωής τους.

Το καλό είναι ότι δεν είμαστε από τον καναπέ πλέον. Οι αντιδράσεις του στυλ κατσαρόλας που κάποτε δεν είχαν καν αντικείμενο, δεν υπάρχουν πια. Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κινητοποιήσεις με το  σύνθημα της κατσαρόλας το οποίο είναι άτοπο πια!

Έλεγε ότι θα διαγραφούν τα χρέη των τραπεζών, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει. Εδώ μιλάμε για απτά θέματα και μιλώ και ως νομικός πέρα από τις πολιτικές και κομματικές μου τοποθετήσεις».

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Υπάρχουν λοιπόν κάποια θέματα που πρέπει να ρυθμισθούν νομικά. Όχι μόνοι οι καθημερινοί άνθρωποι, όλες οι επαγγελματικές οργανώσεις, οι συνδικαλιστικές, ομάδες ανθρώπων από διάφορα σημεία, σύλλογοι, όλοι οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται πόση επιβάρυνση θα επωμισθεί ο τόπος, τόσο σε οικονομικό όσο και κυρίως σε περιβαλλοντικό επίπεδο, και κυρίως από θέμα προβλήματος και επικινδυνότητας που θα δημιουργήσει στο συγκεκριμένο σημείο η αναγκαστική τοποθέτηση των διοδίων, νομίζω ότι έδωσε το παράδειγμα μιας αρχής και ακολούθησε και την επόμενη η προσπάθεια κατασκευής. Και αυτό σταμάτησε με κάποιο τρόπο.

Και οι τρόποι δεν είναι απλά επαναστατούμε. Είναι τεκμηριωμένοι οι τρόποι και είναι και πολιτικά, περιβαλλοντικά τεκμηριωμένοι. Άρα δεν μπορούν αυτές οι φωνές που ακούσθηκαν να ήταν τυχαίες. Και βέβαια ακούσθηκαν και οι φωνές της κατηγόριας.

Αλλά αυτός που κατηγόρησε ήταν αυτός που μίλησε από τον καναπέ. Ή πέρασε ξώφαλτσα από την Κεντρική Πλατεία. Δεν είδε όμως ότι το πρόβλημα που συζητιόταν ήταν αυτό, ήταν το πρόβλημα που από την πρώτη του στιγμή βασίζεται σε μια τεκμηριωμένη αντίδραση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.