Ο Κωστής Σιμιτσής για την κατάργηση του δακτυλίου της αγοράς

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Σιμιτσής τονίζει:

«Μια παγιωμένη κατάσταση που δεν ενοχλεί κανέναν επιδιώκει να αλλάξει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως αντικειμενική ανάγκη παρά μονάχα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, η κ. Τσανάκα βάλθηκε να “απελευθερώσει” το επάγγελμα του ιχθυοπώλη και να επιτρέψει τη λειτουργία ψαράδικων στο κέντρο της πόλης.

Η απόφαση της κ. Τσανάκα δεν είναι αιφνιδιαστική. Το 2011 ο τότε αρχηγός της κ. Καλλιοντζής στο Δημοτικό Συμβούλιο υποστήριξε με θέρμη την πλήρη απελευθέρωση. Τώρα η διάδοχός του έρχεται να υλοποιήσει το σχέδιο της απορρύθμισης της αγοράς ψαριών στην Καβάλα.

Ο Δακτύλιος ισχύει από τα χρόνια του κ. Εριφυλλίδη (Κανονιστική απόφαση 287/2000 της Δημαρχιακής Επιτροπής) με μια ασήμαντη τροποποίηση (απόφαση 637/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου). Δεν προκάλεσε προβλήματα. Αντίθετα, δημιούργησε κίνηση στις συνοικίες, όπου ιδρύθηκαν και λειτουργούν πολλά ιχθυοπωλεία. Παράλληλα, προστατεύει αισθητικά το κέντρο, που είναι ιστορική και τουριστική περιοχή.

Η δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προκαλέσει προβλήματα στους κλάδους του  τουρισμού και της διασκέδασης αλλά και στα παραδοσιακά εμπορικά επαγγέλματα του κέντρου ενώ θα πλήξει τα ιχθυοπωλεία της Δημοτικής Αγοράς και των συνοικιών.  Φυσικά δεν επιβάλλεται από κανέναν νόμο, όπως ψευδώς διαδίδει η δήμαρχος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση