Ο καθορισμός των δρομολογίων Καβάλας – Θάσου πρέπει να περάσει στην Περιφέρεια τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος

Ο καθορισμός των δρομολογίων Καβάλας – Θάσου πρέπει να περάσει στην Περιφέρεια τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι δυνατόν να καθορίζονται τα δρομολόγια από γραφεία των Αθηνών που δεν γνωρίζουν ούτε που βρίσκεται η Καβάλα.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα με τα δρομολόγια για το νησί της Θάσου και μάλιστα σε μια περίοδο που αρχίζει η τουριστική κίνηση του νησιού με τα όποια αποτελέσματα, με τις όποιες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης έχει και το νησί αλλά και η ηπειρωτική περιοχή. Θεωρώ όπως το ανέδειξε την Πέμπτη πολύ σωστά και ο Αντιπεριφερειάρχης ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ότι θα πρέπει επιτέλους τα δρομολόγια του Νομού Καβάλας με το νησί της Θάσου να περάσουν πλέον στην αρμοδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, γιατί δεν μπορούν άσχετοι και επικίνδυνοι άνθρωποι να παίρνουν αποφάσεις για μια ολόκληρη περιοχή. Θεωρώ επιβεβλημένο το να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Εμείς στην Περιφέρεια κάνουμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια, παλεύουμε με τους πάντες και οτιδήποτε πρόγραμμα έχει, οτιδήποτε δράση μπορούμε να δημιουργήσουμε για να αυξήσουμε λίγο και την τουριστική κίνηση, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία, το κάνουμε. Δεν μπορούν όμως να έρχονται κάτω από την Αθήνα κάποιοι καρεκλοκένταυροι ή και άσχετοι και να δημιουργούν τέτοια προβλήματα. Στις 6.30 το απόγευμα είναι ακόμα μέρα και οι πτήσεις τσάρτερ, αυτοί που έρχονται από μακριά και θέλουν να περάσουν στο νησί ή να επιστρέψουν από το νησί, είναι πολύ νωρίς στις 6.30 για να σταματούν τα δρομολόγια. Επομένως θεωρείται επιβεβλημένο πλέον ότι θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση δεν λειτουργεί. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Κάνουμε έναν ιδιαίτερο κόπο για να αυξήσουμε ως τουριστικό προορισμό το νησί της Θάσου, δεν θα έρχεται με μια απόφαση να καταστρατηγεί όλη αυτήν την προσπάθεια, αν είναι δυνατόν».

ΣΥΣΚΕΨΗ

Πρόσθεσε πως «τη Δευτέρα θα γίνει μια σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, θα έρθουν κυρίως οι βουλευτές, θα έρθουν και οι εταιρίες κι όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, δηλαδή της επίλυσης του θέματος και να έρθει σε πρότερη κατάσταση το πρόγραμμα των δρομολογίων. Δεν γνωρίζω αν ποτέ υπήρξε τέτοια αλλαγή στα δρομολόγια και τη διακοπή των δρομολογίων από τις 6.30 το απόγευμα και μετά. Ίσως τη δεκαετία του 1960 ή 1970 να είχε συμβεί αυτό. Αλλά δεν μπορούμε το 2017 να μας παρακωλύουν και εφόσον το θέλουν και οι ναυτιλιακές εταιρίες να παρακωλύεται από μια απόφαση ενός συμβούλιο. Χωρίς να υπάρχει οικονομική επίπτωση, δηλαδή ήταν τελείως άστοχη και ανεύθυνη αυτή η απόφαση. Δεν ζητάμε ούτε περισσότερα χρήματα ούτε επιχορήγηση ιδιαίτερη, αλλά αύξηση των δρομολογίων. Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη συμπεριφορά. Και στο κάτω κάτω ας φύγει από αυτούς, πρέπει να έρθει στην Καβάλα η απόφαση για το πώς, πότε και ποια δρομολόγια θα γίνονται. Κι έτσι θα αυξηθούν και τα δρομολόγια μεταξύ της Καβάλας και του Πρίνου. Η Καβάλα και ο δήμος εξαρτάται και το λέω με πολύ έντονα γράμματα, εξαρτάται η αγορά της Καβάλας από τους Θάσιους συμπολίτες μας. Κι όχι μόνο η αγορά, είναι το Νοσοκομείο, είναι οι διάφορες υπηρεσίες, κλείνουν οι υπηρεσίες της Θάσου και πρέπει να έρθουν το πρωί να φύγουν το μεσημέρι. Και οι Θάσιοι και οι Καβαλιώτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να φεύγουν το πρωί να κάνουν τη δουλειά τους και να επιστρέφουν, αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και από το ΣΑΣ, που δεν γνωρίζει βέβαια την κίνηση που υπάρχει και γιατί μετακινείται ο κόσμος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.