ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ο επαγγελματίας της Καρβάλης  Γιάννης Θωμαϊδής  σχολίασε αρνητικά την λειτουργία  του εργοστασίου των Λιπασμάτων

Ο επαγγελματίας της Καρβάλης κ. Γιάννης Θωμαϊδής  σχολίασε αρνητικά την λειτουργία  του εργοστασίου των Λιπασμάτων τονίζοντας ότι οι δηλώσεις των εκπροσώπων του αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Όπως τόνισε αρχικά «Άκουσα και εγώ την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης ΑΕ  κ. Κουλουρά και τον κ. Μαρκόπουλο για το επίμαχο θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος ελέω ΒΦΛ. Πραγματικά με αυτά που άκουσα, πέφτω από τα σύννεφα.

Δηλαδή στο τέλος τέλος θα πρέπει να ζητήσουμε και συγγνώμη για την λαϊκή μας συνέλευση. Θεωρώ ότι όλοι εμείς κάνουμε ένα τεράστιο λάθος που καλέσαμε την συνέλευση στη Ν. Καρβάλη.

Το πρόβλημα της πόλης μας είναι και κακώς γίνεται αυτή η συνέλευση στη Ν. Καρβάλη αφού αυτό το θέμα αφορά όλους και την πόλη της Καβάλας και εδώ θα έπρεπε να γίνεται η συνέλευση.

Αυτό το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί. Γιατί άραγε; Αναπνέουν διαφορετικό αέρα από ό,τι αναπνέουμε εμείς; Ζούνε πιο μακριά από ό,τι ζούμε εμείς;  Όλοι μαζί δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης;  Όλοι μαζί δεν προσδοκούμε αναπτυσσόμενο τουρισμό στην πόλη μας; Όλοι μαζί δεν προσδοκούμε ανάπτυξη μέσα από τον τουρισμό;».

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Είναι ερωτήματα που πρέπει να σκεφτούμε όλοι μαζί. Και όχι όταν φτάνουμε σε ένα αδιέξοδο μόλυνσης, μια και μόλυνση είναι αυτή που αντιμετωπίζουμε, δεν θα έπρεπε να κάνουμε κάτι; Για τη Μ. Εβδομάδα ξεκίνησε το θέμα και φτάσαμε να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε όχι μόνο εμείς, αλλά όλη η πόλη, όλη η Καβάλα.

Μας έδωσαν  στοιχεία ότι οι ρύποι είναι μέσα στα όρια, σε ποια όρια απευθυνόμαστε; Δηλαδή ο κόσμος δεν γνωρίζει αν οι οι ρύποι  ξέφυγαν  από τα όρια τα επιτρεπτά; Μα εμείς είμαστε μόνιμα σε ένα μηχάνημα μέτρησης των ρύπων. Μόνο να συμβιώσουμε θέλουμε με τη ΒΦΛ.

Εμείς αποδείξαμε ότι εδώ και 50 χρόνια απλά συμβιώσαμε με τη ΒΦΛ, τα καταφέραμε. Ήρθε η ώρα όμως να κάνουμε κάτι αφού το εργοστάσιο ξέρουμε ότι έχει κουραστεί. Να μην ξεχνάει όμως και η κ. Κουλουρά και ο κ. Μαρκόπουλος, ότι έξω από το εργοστάσιο υπάρχουν και 10 χιλιάδες επαγγελματίες εκτός από τα 500 άτομα που δουλεύουν μέσα στο εργοστάσιο. Και οι 10 χιλιάδες προσπαθούν μέσα από τον τουρισμό να επιβιώσουν στην πόλη της Καβάλας.

Άρα προσπαθούν  να παρουσιάσουν ένα εργοστάσιο κόσμημα αλλά τελικά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Δεν νομίζω ότι είμαστε τόσο αφελής. Είναι λάθος ο χειρισμός τους. Και ο επιχειρηματίας εκ των Αθηνών θα έπρεπε να μας δείξει εμπράκτως τι κάνει με το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, της μη μόλυνσης δηλαδή.

Και όχι να μας παρουσιάζει στοιχεία επιστημονικά, λόγια του αέρα, ότι όλα βαίνουν καλώς. Είναι άδικο αυτό. Όλοι ζούμε και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα της Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *