ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Ο Εμπορικός Σύλλογος πάντα θα υπερασπίζεται τα μέλη του» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Βασίλης Λεμονίδης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε μία επιστολή στην Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για το πλανόδιο εμπόριο και την χορήγηση αδειών σε μικροπωλητές.  Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης έκανε σχετικές δηλώσεις διευκρινίζοντας το αίτημα τους.

Όπως τόνισε αρχικά «Μετά από κάποια παράπονα και οχλήσεις που είχαμε από ορισμένα μέλη μας, κυρίως από τα μανάβικα της πόλης, πήραμε μια ομόφωνη απόφαση για να δώσουμε μια επιστολή στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Καβάλας, ώστε όπως ο νόμος ορίζει να εφαρμοσθούν όσα πρέπει αναφορικά με τους μικροπωλητές.

Βάσει νόμου σε ακτίνα 100 μέτρων από την παρουσία ενός νόμιμου καταστήματος, δεν προβλέπεται να υπάρχει νόμιμος πλανόδιος πωλητής με όμοια αντικείμενα πώλησης.

Το στεγασμένο εμπόριο βάλλεται από παντού και όσο νόμιμος και να είναι ο άλλος, καλό είναι να μην υπάρχουν τέτοια παράλληλες δράσεις προς όφελος όλων εξάλλου. Εμείς μάλιστα οφείλουμε ως διοίκηση να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των μελών μας.

Αυτό πρέπει να τονισθεί γιατί ίσως κάποιοι να έχουν παρεξηγήσει λιγάκι τα δεδομένα. Κάτι που είναι δίκαιο θέλουμε να το υπερασπισθούμε και αυτό κάνουμε προς όφελος πάντα των μελών του συλλόγου μας. Θα παλέψουμε όπου φτάσει για τα συμφέροντα των μελών μας.

Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες στην αγορά της Καβάλας, που πλήττονται. Και δεν είναι μόνο τα αγαθά της μαναβικής. Υπάρχουν και άλλα προϊόντα που  πωλούνται κατά κόρο κατά καιρούς και πρέπει εύκολα και άμεσα να πράξουμε τα δέοντα.   Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Οι τζίροι μας έχουν πέσει πολύ και για αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή για το πώς δραστηριοποιείται ο καθένας από εμάς και πως λειτουργεί παράλληλα ο φορέας που μας αφορά. Και όλα αυτά για να μην ενοχλεί τους επαγγελματίες εν προκειμένω».

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Εξάλλου από το Διοικητικό Συμβούλιου του Εμπορικού Συλλόγου  πάρθηκε η απόφαση για τις 4 Μαΐου του 2018 οπότε και θα διεξαχθεί η Λευκή Νύχτα. «Είναι μέσα στο εκπτωσιακό 15θημερο αυτή η δράση. Αυτό που ζητάει η πλειοψηφία των εμπόρων είναι να κινούμαστε σε εκείνο το διάστημα. Κάναμε επιστολές, κάναμε επαφές  με το Δήμο Καβάλας, το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια, ετοιμάσαμε και τα έγγραφα για τις διαδικασίες που απαιτούνται και φέτος πάμε νωρίς για να είμαστε έτοιμοι τάχιστα και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα.

Την πρώτη χρονιά κάναμε μια γιορτή μικρή στην Ομόνοια. Φτάσαμε πέρσυ στην παραλιακή οδό. Ήρθε κόσμος, επικοινωνιακά πήγαμε καλά και φέτος θα πάμε ακόμη πιο δυνατά με διαφήμιση ακόμη και στις βαλκανικές χώρες… Στις 4-5-6 το τριήμερο του Μαΐου θα έχουμε και τη γιορτή της Λευκής Νύχτας. Θα κάνουμε και ένα μεγάλο μουσικό γεγονός για να δούμε τι μπορούμε να φιλοξενήσουμε στον τόπο μας. Σχέδια έχουμε,  θα δούμε όμως ως Εμπορικός Σύλλογος τι μπορούμε και πως μπορούμε να το κάνουμε» κατέληξε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις απαιτήσεις των οικονομικών δεδομένων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *