Κύριο άρθροΠολιτική

Ο δημοτικός σύμβουλος   Παράσχος Αγανικόλας δηλώνει  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ασχολήθηκε με το θέμα της φυλάκισης του Οσμάν Καβάλα στην Κωνσταντινούπολη χωρίς ωστόσο να εκδώσει κάποιο ψήφισμα. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας σχολίασε ότι το ΔΣ δεν μπορεί να ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Όπως τόνισε αρχικά «Ήρθε στο Δ.Σ. το θέμα και από την αντιπολίτευση σχεδόν όλοι ζήτησαν να καταγγείλουμε το γεγονός μέσα στο Σώμα. Προσωπικά δεν γνωρίζω τον άνθρωπο αυτό, αλλά μας είπαν ότι αγαπάει την πόλη, έχει δεσμούς με την Καβάλα κλπ.

Προσωπικά αναζητώντας λίγα στοιχεία παραπάνω είδα ότι έχει συλληφθεί και ο ίδιος και η γυναίκα του στην Κωνσταντινούπολη γιατί εκεί πήγαν να κάνουν μια εκδήλωση με ένα Γερμανικό Ινστιτούτο κλπ.

Είπα ότι δεν έχω πρόβλημα να καταγγείλω και δημόσια μάλιστα τις πρακτικές του Ερντογάν που προχωρά σε αθρόες συλλήψεις  ελέω του πραξικοπήματος που είχε εκεί συμβεί.

Το θέμα όμως είναι αν θέλουμε πράγματι να καταγγείλουμε την πολιτική του Ερντογάν να το κάνουμε και για την πολιτική που ασκεί το καθεστώς στην Θράκη. Να βγούμε να καταγγείλουμε και το τουρκικό προξενείο, και την τουρκική τράπεζα και την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή για την Τουρκική Ένωση κλπ.

Δηλαδή ή θα το κάνουμε όλο και θα βγούμε να καταγγείλουμε τις πρακτικές που τόσα χρόνια εφαρμόζονται στην Τουρκία ή θα μιλήσουμε και για τις άλλες τακτικές τους ή δεν θα κάνουμε τίποτε. Για αυτό και δεν είμαι σύμφωνος.

Και τους είπα αν είναι να κάνουμε κάτι να το κάνουμε για όλους. Μάλιστα τους πρότεινα εγώ ο ίδιος να πάρω την καταγγελία και να την πάω ακόμη και στον Ερντογάν. Και όλα αυτά  αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τον Οσμάν Καβάλα και δεν το κάνουν κάποιοι για εντυπώσεις και μόνο».

ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο κ. Αγανικόλας πρόσθεσε ότι «Εγώ πιστεύω ότι όλα έχουν γίνει λόγω των επικείμενων εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί ή θα βγούμε και θα καταγγείλουμε και το τούρκικο προξενείο που εφαρμόζει τις πολιτικές του τόσα χρόνια ή αλλιώς ο καθείς ας πράξει όπως καταλαβαίνει.

Έτσι και αλλιώς κάθε μέρα εκεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο  κρινόμαστε και αυτοί που λένε την αλήθεια όλοι τους φαίνονται. Αν θέλουν να καταγγείλουμε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να καταγγείλουμε τα πάντα. Ό,τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Δηλαδή ο Ερντογάν εφαρμόζει μια πολιτική. Και δεν είναι μόνο οι συλλήψεις του Οσμάν Καβαλά. Για αυτό ως εκλεγμένο Δ.Σ. βγαίνουμε και τα καταγγέλλουμε όλα. Κάνοντας μια επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών ντόρος δεν γίνεται. Έπρεπε η καταγγελία να γίνει στο τουρκικό προξενείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *