Ο  δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΦΛ και Μαρινόπουλου, μία ακόμη επιστολή…..

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κ. Χρήστος Ποτόλιας θα απουσιάσει από την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  και για τον λόγο αυτό έστειλε την εξής επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Γραμμένο όπου του καταθέτει τις απόψεις του για μία σειρά θεμάτων:

«κ. Πρόεδρε,

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χ. Ποτόλιας, δεν θα πάρει μέρος για προσωπικούς λόγους, στη 16η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/06/2016.

Επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας των εργαζόμενων στην πρώην ΒΦΛ, καθώς και τα τελευταία γεγονότα στο πολυκατάστημα «Μαρινόπουλος», που έχουν αρνητικές συνέπειες εκτός από τους εργαζόμενους σε αυτό αλλά και για το Δήμο μας (ενοίκια στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ), παρακαλούμε να αναγνώσετε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση  εκφράζει για ακόμη μία φορά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του εργοστασίου λιπασμάτων, που το τελευταίο διάστημα δέχονται ισχυρές πιέσεις από την εργοδοσία για την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Συμπαραστεκόμαστε τους εργαζόμενους στο πολυκατάστημα «Μαρινόπουλος» που από χθες βρίσκονται «στον αέρα» και με τη «βούλα», μετά την αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία για την υπαγωγή της σε άρθρο του πτωχευτικού κώδικα. Η εξέλιξη αυτή φέρνει χιλιάδες οικογένειες αντιμέτωπες με την απειλή της ανεργίας, ενώ έχουν προηγηθεί μειώσεις μισθών και κόψιμο επιδομάτων, κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις, καθυστερήσεις και τμηματική καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις των μεγαλοεργοδοτών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι πληθώρα νόμων και διατάξεων,  που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις νομοθέτησαν στα πλαίσια της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζεται στο σύνολο των χωρών της ΕΕ, θέλουν να επιβάλουν συνθήκες εργασίας σύγχρονων σκλάβων.

Η μοναδική επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα με ποια σχέση εργασίας έχουν, απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και κεφαλαίου είναι ο δρόμος της αντίστασης, του ενωμένου αγώνα και της αντεπίθεσης».

 

ΚΑΒΑΛΑ 30-6-16

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ποτόλιας Χρηστός

Δημοτικός σύμβουλος

Βελισσαρης Παναγιώτης

Σύμβουλος δημοτικής κοινότητας»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Φυσικά η εφημερίδα μας συμφωνεί με την αναγκαιότητα στήριξης των εργαζομένων  της Βιομηχανίας και του «Μαρινόπουλου» αλλά το θέμα είναι πως δεν  μπορεί αυτά τα ζητήματα να  αντιμετωπίζονται με ευχολόγια και επιστολές. Και η θέση μας αυτή ισχύει για όλους τους φορείς της Καβάλας, που δυστυχώς στα μεγάλα ζητήματα περιορίζονται σε συσκέψεις επί συσκέψεων, σε ψηφίσματα και σε τελική ανάλυση δεν γίνεται τίποτα. Στην προκειμένη περίπτωση για παράδειγμα με τους εργαζόμενους της ΒΦΛ δεν έγινε τίποτα εδώ και εβδομάδες…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.