Ο Δήμος Παγγαίου προετοιμάζεται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους

Ο Δήμος Παγγαίου προετοιμάζεται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τους επιχειρηματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μποσμπότη θα προσπαθήσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους επαγγελματίες.

 Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου σημείωσε αρχικά ότι «Οι εποχές αλλάζουν, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.  Ο χώρος που έχει πληγεί πάρα πολύ είναι ο κλάδος της εστίασης. Έχει πληγεί ήδη με την αρχική αναγκαστική αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, θα συνεχίσει όμως να πλήττεται όταν ακόμη και με το άνοιγμα των καταστημάτων θα δούμε αραιά τραπέζια, μείωση καθημένων κλπ.

 Οι διαθέσιμοι εξωτερικοί χώροι στα καταστήματα πρέπει να είναι περισσότεροι. Ευτυχώς μπαίνουμε στο ελληνικό καλοκαίρι και εμείς είμαστε έτοιμοι να δούμε πως θα παραχωρήσουμε περισσότερους χώρους στους καταστηματάρχες μας.  Θα γίνει παραχώρηση περισσότερων κοινοχρήστων χώρων στα καταστήματα εστίασης με γνώμονα πάντα όμως να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία ΑΜΕΑ, μητέρων με καροτσάκια, ή  διακίνηση των εμπορευμάτων».

 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Και πρόσθεσε πως «Περιμένουμε να τεθεί το νομοθετικό πλαίσιο από την κυβέρνηση. Βλέπουμε τις άμεσες κινήσεις των υπουργών και υφυπουργών Ανάπτυξης, βλέπουμε τις κινήσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ο οποίος σκέφτεται ακόμη και την παραλιακή λεωφόρο Νίκης να δώσει για να αναπτυχθούν και εκεί τραπεζοκαθίσματα και περιμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο θα δούμε και τους κανόνες

 Θα μιλάμε για ποσοστό παραχώρησης; Εμείς είμαστε έτοιμοι και δηλώνουμε στο πλευρό των ανθρώπων του κλάδου υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θα δούμε νέες τακτικές, νέες γωνιές αλλά το σημαντικό είναι να στηριχθεί ο κλάδος. Αν ο στόχος της κυβέρνησης να εξασφαλισθεί το 80% της δυναμικότητας των καταστημάτων επιτευχθεί τότε όλα θα είναι τέλεια. Δεν μπορεί να κάνουμε κάτι άλλο παρά να περιμένουμε για τις οδηγίες.

 Θέλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να γίνουν όλα νόμιμα. Πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση για να βοηθηθούν οι άνθρωποι της εστίασης».

 ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ

Τέλος αναφορικά με την λειτουργία των αναψυκτηρίων – beach Bar των Αμμολόφων τόνισε ότι τα πάντα είναι σε εκκρεμότητα…..

 «Δεν ξέρουμε καν αν θα λειτουργήσουν φέτος οι οργανωμένες παραλίες. Δεν ξέρουμε αν βγει ΚΥΑ για την παραχώρηση του αιγιαλού στους Δήμους. Αυτή η ΚΥΑ κάθε χρόνο έβγαινε το Μάρτιο και εμείς καλούσαμε τους ενοικιαστές. Τίποτε δεν έγινε φέτος, δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει φέτος η έννοια της οργανωμένης παραλίας. Απλά πρέπει να περιμένουμε τους ειδικούς να μας δώσουν απαντήσεις ενώ εμείς είμαστε εν αναμονεί όλων των εξελίξεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.