Ο Δήμος Καβάλας σχεδιάζει την δημιουργία ποδηλατόδρομου

Με το Ποδηλατικό Τμήμα του ΑΟΚ συναντήθηκε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης με στόχο την αρωγή στο άθλημα. Το μέλος του Ποδηλατικού Τμήματος κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ποδηλατόδρομος στην Καβάλα.

Όπως τόνισε αρχικά “Πράγματι έγινε μια συνάντηση του Δημάρχου με εκπροσώπους του ποδηλατικού τμήματος Καβάλας και παρέστη και εγώ στην συνάντηση και με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου αλλά και με αυτή του μέλους του ποδηλατικού τμήματος και ομολογώ ότι ήταν μια πολύ παραγωγική συζήτηση.

Ακούσθηκαν απόψεις ενώ το αθλητικό τμήμα της ποδηλασίας κατέθεσε γραπτές προτάσεις προς το Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος ανέλυσε και αυτός τα σχέδια του και το τι σκέφτεται για τις ποδηλατοδιαδρομές μέσα στην πόλη όπως επίσης αναφέρθηκε στην χρήση δημοτικών ποδηλάτων και γενικότερα υπήρχε μια απόλυτη σύνταξη απόψεων. Καταλήξαμε όλοι ότι σιγά σιγά θα πρέπει να μπαίνει στην καθημερινότητά μας το ποδήλατο, το οποίο θα πρέπει να γίνει πιο προσιτό, πιο φιλικό και γενικότερα να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας και συγκοινωνίας μέσα στην πόλη όσον αφορά την χρήση των αυτοκινήτων ή όχι, την χρήση των μαζικών μέσων συγκοινωνίας, των ποδηλάτων κλπ,  έτσι ώστε να αποσυμφορήσουμε το κέντρο της πόλης. Το ποδήλατο φαντάζει μια ιδανική λύση αλλά επειδή η Καβάλα θεωρείται μια δύσκολη πόλη, θα πρέπει να αναζητήσουμε και να βρούμε λύσεις για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου. Και φυσικά σε πρώτη φάση η λύση είναι η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Σιγά σιγά νομίζω ότι θα αρχίζει να γίνεται κουβέντα για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου μέσα στην Καβάλα”.

ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο στόχο. “Πρέπει όμως σιγά σιγά να αλλάξει η νοοτροπία και ο τρόπος αντιμετώπισης του όλου ζητήματος . Θα πρέπει να αντιστρέψουμε τον τρόπο σκέψης μας και πρέπει όλοι να αντιστρέψουμε την σκέψη ότι ο μόνος τρόπος για να κατέβει κανείς στο κέντρο της πόλης είναι η χρήση του αυτοκινήτου. Πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως το ποδήλατο. Το οποίο ποδήλατο όμως για να κινηθεί πρέπει να έχει ασφάλεια και δεν πρέπει να κινδυνεύει κανείς. Άρα χρειάζεται ασφάλεια. Και εμείς αυτή την στιγμή βρίσκουμε ως ιδανική λύση την κατασκευή ενός ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει την Καλαμίτσα με το κέντρο. Υπάρχει υπουργική απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας που δίδει στους Δήμους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομους λόγω της πανδημίας, είναι ακριβώς αυτή η υπουργική απόφαση που έχει αξιοποιήσει και ο Δήμος Αθηναίων και δημιουργήθηκε ποδηλατόδρομος στην Βασιλίσσης  Όλγας, Ακαδημίας και Σύνταγμα. Είναι αυτή η απόφαση που αξιοποίησε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης και έφτιαξε ποδηλατοδρόμο στην Λεωφόρο Νίκης και γιατί να μην γίνει κάτι ανάλογο στην Καβάλα. Μιλάμε για δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία άρα μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η απόφαση και να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο παραλιακό μέτωπο Καλαμίτσα – κέντρο. Ανέφικτο δεν είναι,  μπορεί να αρχίζει η κουβέντα πλέον” τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.