Ο Δήμος Καβάλας μπάζωσε το πάρκο της οδού Σαλαμίνος,   άντε μπαζώστε και το Πάρκο Φαλήρου…….

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες τους κατοίκους της οδού Σαλαμίνος καθώς συνεργείο εξουσιοδοτημένο από το Δήμο Καβάλας μπάζωσε κυριολεκτικά το πάρκο της οδού! Μία μπετονιέρα έπιασε νωρίς το πρωί δουλειά ρίχνοντας μπετόν μέσα στο πάρκο που μέχρι χθες είχε χώμα…. Το συνεργείο είχε πιάσει δουλειά από το πρωί της Πέμπτης ξηλώνοντας και ένα δένδρο στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Καβάλας να ανακατασκευάσει το πάρκο αυτό δημιουργώντας μία νέα παιδική χαρά, την οποία ξήλωσε πέρυσι λόγω του ότι τα παιχνίδια που είχε ήταν ακατάλληλα χωρίς πιστοποίηση…  Αντί λοιπόν να διατηρηθεί το χώμα που υπήρχε εκεί εδώ και δεκαετίες προτιμήθηκε να μπαζωθεί  στερώντας από τους κατοίκους της περιοχής το φυσικό χώμα. Γεννάται το ερώτημα αν προηγήθηκε κάποια μελέτη ή έτσι αυθαίρετα έγινε  αυτή η ενέργεια…  Ρωτήσαμε τον εργολάβο και μας απάντησε ότι υπάρχει μελέτη.. Με το μπετόν που στρώθηκε υπάρχει κίνδυνος να ξεραθούν τα δένδρα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στο πάρκο καθώς είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστεί ο υδροφόρος ορίζοντας…  Σε μία εποχή που υπάρχει δίψα για λίγο πράσινο, η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας προτιμά την πρακτική της τσιμεντοποίησης, έξω από κάθε λογική.  Τα παιδιά σε λίγο θα ξεχάσουν στην Καβάλα τι θα πει χώμα…  Περίοικος σχολίαζε χθες ότι  «άντε μπαζώστε και το Πάρκο Φαλήρου»!   Είναι πραγματικά λυπηρή αυτή η τακτική του Δήμου καβάλας, ασχέτως αν προβλέπεται αυτή η  κατασκευαστική πρακτική…  Η έννοια του σεβασμού της φύσης μάλλον είναι ανοίκεια στο Δήμο Καβάλας.  Η πόλη της Καβάλας δεν αντέχει άλλο μπετόν, χρειάζεται πράσινο…  Μπετόν στρώθηκε στη Βενιζέλου και στα δύο έργα στις Καμάρες… Φτάνει πια… Και ελπίζουμε να μην γίνει κάτι αντίστοιχο και σε άλλες παιδικές χαρές και φυσικά να μην υπάρξει κάποια παρόμοια επέμβαση και στο Πάρκο Φαλήρου…

Πάντως  τα παράπονα και η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής ήταν πάρα πολλά για αυτή την ενέργεια του Δήμου Καβάλας…

Σημειωτέον ότι ο εργολάβος δέχτηκες παρατηρήσεις σε ότι αφορά το θέμα των όμβριων υδάτων καθώς τον χειμώνα με τις βροχές μπορεί να παρουσιαστούν πλημμυρικά φαινόμενα καθώς υπάρχει μόνον ένα φρεάτιο στον χώρο του παρκου!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

Χθες για το θέμα αυτό ρωτήθηκε και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, τονίζοντας πως «δεν ξέρω για ποιο λόγο έγινε αυτό, για να μην είμαι άδικος απέναντί τους, δεν ξέρω αν θέλουν να βάλουν αυτόν τον ειδικό τάπητα στην Παιδική Χαρά, όμως θα μπορούσαν να αφήσουν και την άμμο γιατί και αυτό επιτρέπεται στις προδιαγραφές. Και σε τελική ανάλυση ας αφήσουνε και λίγο χώμα, γιατί τα παιδιά μας πλέον θα νομίζουν ότι η φύση είναι το μπετόν και θα παραξενεύονται όταν θα βλέπουν χώμα. Να μη σχολιάσω διαφορετικά γιατί δεν ξέρω ακριβώς τι κάνουνε. Αν το κάνανε γιατί καταργούν την Παιδική Χαρά και το κάνουν για αισθητικούς λόγους είναι έγκλημα αυτό που κάνουν. Δηλαδή θα μπορούσε να φυτευτεί. Αν το κάνουν γιατί πρέπει να είναι Παιδική Χαρά και να κρατούνται οι προδιαγραφές, θα μπορούσαν να είχαν αφήσει και άμμο. Στις προδιαγραφές προβλέπεται να υπάρχει αυτός ο ειδικός τάπητας, είναι ένας πλαστικός τάπητας ο οποίος για να εφαρμοστεί πρέπει από κάτω να μπει μπετόν. Έχω την εντύπωση όμως ότι στις προδιαγραφές ασφαλείας εκτός από αυτόν τον τάπητα υπάρχει και η δυνατότητα να μπει άμμος, ούτως ώστε αν θα πέσει ένα παιδί να μη χτυπήσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.