Κύριο άρθροΠολιτική

Ο Δήμος Καβάλας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ο Δήμος Καβάλας, στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησε  τέσσερις κοπέλες, μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου, για τις διακρίσεις που έλαβαν. Πρόκειται για τις Ευθυμία Ζιώτα που έλαβε  το 1ο Βραβείο στο PowerPoint του πανελλήνιου διαγωνισμού της Microsoft Ελλάς, την Έλενα Τσακιρίδου που έλαβε το 1ο Βραβείο Διηγήματος στον πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, την Ζανέτα Χαζαρίδη που έλαβε το 3ο Βραβείο Διηγήματος στον πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό του Μορφωτικού Συλλόγου Πετρούπολης Αττικής και την Μαρίνα Δεληγιάννη που έλαβε το 3ο Βραβείο Ποίησης στον πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό του Μορφωτικού Συλλόγου Πετρούπολης Αττικής. Επίσης, τιμήθηκαν ο καθηγητής πληροφορικής κ. Παναγιώτης Ασλανίδης και η καθηγήτρια φιλόλογος κ. Ευδοκία Φανερωμένου.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, αύριο Τετάρτη (7.30μμ), στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γραμμένος, υπάρχει ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του συλλαλητηρίου που τάσσεται υπέρ του ενώ διευκρίνησε ότι αυτό διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο κ. Ποτόλιας από την πλευρά του εξέφρασε την άρνησή του ουσιαστικά γι’ αυτό το συλλαλητήριο για ιδεολογικούς λόγους ενώ το Σώμα ουσιαστικά τάχθηκε εκ νέου υπέρ του συλλαλητηρίου. Η δήμαρχος εξήγησε ότι ο δήμος δεν διοργανώνει τέτοια συλλαλητήρια και απλά θα υπάρξει ένας χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη, την Αντιπεριφέρεια και θα διαβαστεί το ψήφισμα του δήμου Καβάλας.

ΔΙΟΔΙΑ

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Γραμμένος σχολίασε αρνητικά τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Μαυρίδη που χαρακτήρισε την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Εγνατία ως «περιπλανώμενο θίασο». Σχολίασε, δε, ότι δεν αρμόζουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί και ο κ. Μαυρίδης εξέθεσε όλο το δημοτικό συμβούλιο μ’ αυτές του τις δηλώσεις. Απαντώντας ο κ. Μαυρίδης, δήλωσε ότι δεν ήταν νόμιμο να γίνει μία τέτοια συνεδρίαση στην Εγνατία Οδό. Ο κ. Γραμμένος, μάλιστα, για το ίδιο θέμα τόνισε ότι τα ΜΜΕ των Αθηνών περιφρόνησαν το θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στην Εγνατία κι ενώ είχαν τηλεοπτική εικόνα, αρνήθηκαν να την προβάλλουν.

ΔΕΥΑΚ

Τέλος, έγινε μία ενημέρωση του Σώματος αναφορικά με τη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ. Η δήμαρχος κα Τσανάκα τόνισε ότι πολλά ακούγονται όλο αυτό το διάστημα για μία δημοτική Επιχείρηση που προσφέρει και παλεύει για να σταθεί στα πόδια της. Πρόσθεσε, δε, ότι όλοι οι πρόεδροί της και οι εργαζόμενοι εργάστηκαν και εργάζονται για το καλό της ΔΕΥΑΚ. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής, ανέλυσε την εισήγησή του για τη λειτουργία της επιχείρησης τονίζοντας όλες τις προσπάθειες που γίνονται αυτό το διάστημα για την εύρυθμη λειτουργία της. Αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στα προβλήματα που υπάρχουν με τον βιολογικό καθαρισμό στην Άσπρη Άμμο και τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυσή του. Και φυσικά έγινε και μία αναφορά για τους εργαζόμενους και γενικά για το τι γίνεται στην Επιχείρηση που στοχεύει πάντοτε στη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού με γνώμονα πάντα το συμφέρον των δημοτών.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωστρατηγικής και Ελληνισμού, κ. Βίκτωρ Αρζόγλου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία αφού ο φορέας τους το διοργανώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *