ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ο δήμος Καβάλας θα διεκδικήσει το λιμανάκι των Καλαφατιών και το Πάρκο Φαλήρου

Το μικρό λιμανάκι των Καλαφατιών και το Πάρκο Φαλήρου δεν ενδιαφέρουν, πλέον, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο Δήμος Καβάλας αναμένεται να τα διεκδικήσει από το Δημόσιο, όπως εξήγησε η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα. Η τελευταία είχε ενημέρωση αρμοδίως για το θέμα.

Δήλωσε ότι «είχα ένα τηλεφώνημα χθες (σ.σ. προχθές) από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή. Ήταν μπροστά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος του προσκόμισε το χαρμόσυνο για μας νέο, της δημοσίευσης στο ΦΕΚ του θέματος ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας σε ό,τι αφορά το λιμανάκι των Καλαφατιών και σε ό,τι αφορά το κομμάτι από το Πάρκο του Φαλήρου. Τώρα περιέρχονται στο Δημόσιο όπου βέβαια στη συνέχεια μπορούμε να τα διεκδικήσουμε. Το μόνο που δεν υπάρχει στο παιχνίδι είναι η αποθήκη του Τελωνείου η οποία φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να την πάρουμε από τη χρήση των Τελωνείων, έστω κι ένα κομμάτι. Είναι πολύ δύσκολο.

Δεν υπάρχουν πολλοί κλειστοί χώροι στο κέντρο της Καβάλας και βέβαια δεν υπάρχουν και οικόπεδα για να κάνεις κλειστούς χώρους. Και ως εκ τούτου θα ήταν για μας πάρα πολύ σημαντικό, αλλά τι να κάνουμε…».

«ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ… ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ»

Για τα διόδια είπε ότι «δεν γίνεται τίποτε. Συνεχίζουν και δεν καταλαβαίνουν τίποτε από πλευράς Εγνατίας Οδού ΑΕ. Εγώ θα συναντηθώ αύριο (σ.σ. σήμερα), υπάρχει ένα ραντεβού που εκκρεμεί στην Εγνατία Οδό, το είχε κλείσει ο κ. Ζησίμου από το Επιμελητηρίο. Του έδωσα να πάει μαζί τον  Αντιδήμαρχο κ. Τσουρουκίδη, το ανέβαλαν για αύριο (σ.σ. σήμερα) –η ίδια η Εγνατία το ανέβαλε. Είπα να πάει μαζί του ο κ. Τσουρουκίδης γιατί αυτός έχει πάει 3-4 φορές για να μην φάμε κι άλλο «παραμύθι», να δούμε ακριβώς τι γίνεται. Μιλάμε σε ώτα κωφών και κωφάλαλων, φαίνεται. Δεν καταλαβαίνουν, δεν καταλαβαίνουν…».

Για το αν υπάρχει ελπίδα είπε ότι «όσο ζούμε ελπίζουμε. Άρα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε καταστάσεις, όπου μπορούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *