Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει διαδικτυακά τους δημότες για ιστορικά και άλλα θέματα

Μία πρωτοβουλία στήριξης των κατοίκων ανέλαβε ο Δήμος Καβάλας ενημερώνοντας τους δημότες για ιστορικά θέματα και τρέχουσας επικαιρότητας διαδικτυακά. Ο δημοσιογράφος κ. Κώστας  Παπακοσμάς επεσήμανε ότι είναι μία προσπάθεια με τεράστια ανταπόκριση.

Όπως τόνισε αρχικά «Μπορεί να σταμάτησαν οι προσωπικές επαφές, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας σημαντικής προσπάθειας και τελικά θα καταφέρουμε πολλά πράγματα να αλλάξουμε.  Είμαστε λοιπόν  σε επικοινωνία διαδικτυακή και είναι γεγονός να πω ότι από την πρώτη μέρα που επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα σκεφθήκαμε στο Δήμο Καβάλας ότι θα πρέπει ο χρόνος των πολιτών να περνάει δημιουργικά και ταυτόχρονα να ενημερώνεται υπεύθυνα για τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Καβάλας αλλά να μένει και κάτι για την ιστορία και το παρελθόν της πόλης που συνδέεται με το σήμερα.

Στα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου Καβάλας λοιπόν, που πραγματικά έχουν πάρει φωτιά, ένα επιτελείο ανθρώπων σε 24ωρη βάση ανεβάζει θέματα που έχουν σχέση με την επικαιρότητα και με τις δράσεις του Δήμου Καβάλας αλλά και θέματα που αφορούν την ιστορία μας».

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ

Και πρόσθεσε πως «Θα μείνει και κάτι από αυτή τη δοκιμασία. Αυτή η προσπάθεια μας βρήκε χιλιάδες ανθρώπους και η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη. Και δεν μιλάμε μόνο για τα στενά όρια του Δήμου μας και των χωριών μας.

Η ανταπόκριση είναι από τον κόσμο όλο. Χιλιάδες καβαλιώτες που μένουν εκτός, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αμερική,  Ελβετία μας στέλνουν πληροφορίες, φωτογραφίες του χθες της πόλης και επικροτούν την προσπάθεια μας.  Γνωρίζουν την Καβάλα μέσα από φωτογραφίες και κείμενα και ο καθείς προσθέτει τη δική του ψηφίδα, Οι αναρτήσεις έχουν χιλιάδες θεατές ενώ θα συνεχισθεί αυτή η προσπάθεια και μετά τα μέτρα. Μιλάμε για μια μεγάλη παρακαταθήκη».

ΨΑΧΝΟΥΝ…

Ο ίδιος τονίζει ότι οι πολίτες ψάχνουν την υπεύθυνη ενημέρωση ενώ όταν βλέπουν σημεία που περπάτησαν παλιά χαίρονται. «Ένας καβαλιώτης  85 ετών που ζει στην Αθήνα και που χειρίζεται τα ηλεκτρονικά μέσα, μας έστειλε μια σειρά φωτογραφιών από την Καβάλα του 1950.

Μάλιστα μας έδωσε υλικό από την αθλητική Καβάλα, από αγώνες στο Βερούλειο Στάδιο κλπ. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και έτσι ένα δικό μου προσωπικό στοίχημα αλλά και μια προσπάθεια του Δήμου Καβάλας να συνθέσουμε ψηφίδα ψηφίδα όλη την ιστορία της πόλης και όχι μόνο την ιστορία των μεγάλων γεγονότων αλλά και των στιγμών των απλών ανθρώπων παίρνει σάρκα και οστά» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.