Κύριο άρθροΠολιτική

«Ο Δήμος Θάσου προχωρά τους σχεδιασμούς του, έστω και αν βάλλεται από ομάδες που κινούνται εκ του πονηρού» δηλώνει ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ 

Την Δευτέρα συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΕΔ στην Θάσο και συζήτησε διάφορα ζητήματα των δήμων της Περιφέρειας. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ  ως οικοδεσπότης ανέλυσε διάφορα ζητήματα που αφορούσαν το νησί ενώ την επόμενη ημέρα τους ξενάγησε μεταξύ άλλων και στο μοναδικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Είναι η τακτική συνεδρίαση της ΠΕΔ. Μια συνεδρίαση που γίνεται κάθε μήνα περίπου και αυτή η συνεδρίαση έγινε στην Θάσο, Σημαντικότερο θέμα της συνεδρίασης ήταν τα αναπτυξιακά ζητήματα της Θάσου, η ανάλυση στοιχείων και δεδομένων αυτής και θέματα όπως η διατήρηση του περιβάλλοντος, όλα όσα έχουν σχέση με το αναπτυξιακό μέλλον του νησιού μας. Ήταν μια πολύ καλή συνεδρίαση, ακούσθηκαν πολλές απόψεις από τους Δημάρχους της Περιφέρειας που συμμετείχαν στην εν λόγω συνεδρίαση, ενώ οι ίδιοι ενημερώθηκαν από εμένα για το αναπτυξιακό μοντέλο του νησιού και για τα έργα που έγιναν στο νησί το προηγούμενο διάστημα αλλά και όλα αυτά που σχεδιάζονται, μια και υπάρχουν ώριμες μελέτες και για διάφορα έργα, όπως διαχείριση του περιβάλλοντος, αποχέτευση, τουριστικό προιόν, πολιτισμός, συγκοινωνίες. Έτσι λοιπόν αυτή η συνεδρίαση ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν άπαντες ενώ η ΠΕΔ ως όργανο που δεν είναι διακοσμητικό, αλλά ένα δραστήριο κομμάτι Δημάρχων, να έχουν γνώση και να υπάρχει αλληλεγγύη και υποστήριξη μεταξύ μας.Και τη δεύτερη μέρα, είχαν την ευκαιρία να τους ξεναγήσω όλους στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού και στο μουσείο μάλιστα όπως εντυπωσιάσθηκαν με αυτό, το κυριότερο μουσείο της περιοχής μας» σημείωσε αρχικά.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Πρόσθεσε δε πως «Αναφορικά με τον καθηγητή ιστορίας κ. Μαρκέτο, που είναι καλεσμένος της ομάδας εκείνων που είχαν δημιουργήσει το θέμα με το Γ ΚΠΣ, με τις καθυστερήσεις στο Ποτό και στα Λιμενάρια, είναι ακριβώς αυτή η ομάδα που θέλει να δημιουργήσει ανησυχία στον κόσμο. Και ευτυχώς που ξέρουμε ποιοι είναι και ξέρουμε ότι ο κ. Μαρκέτος είναι καθηγητής ιστορίας, είναι παντός επιστητού όμως και γνωρίζει λέει και περιβαλλοντικά θέματα και ίσως και ιατρική…. Αυτό που εγώ έχω να πω είναι ότι ο Δήμος Θάσου από το 2011 ακόμη που είμαι Δήμαρχος έχει αξιοποιήσει τα υψηλότερα κονδύλια για θέματα διαχείρισης νερού, λυμάτων και απορριμμάτων. Και τώρα πάμε να αντικαταστήσουμε με μια μελέτη αρχικά τον φωτισμό με  led, αυτό που θα σημάνει τελικά και οικονομία 6 εκ. για 12 χρόνια ενώ είμαι και υποψήφιος για το Σύμφωνο Δημάρχων Ευρώπης. Πρόκειται για ένα δίκτυο όπου οι Δήμοι που χαρακτηρίζονται ως πράσινοι και τέτοιος είναι και ο Δήμος της Θάσου, και ενδιαφέρονται για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, μπαίνουν σε αυτό το διακεκριμένο δίκτυο και αποδεικνύουν στην πράξη το πόσο ευαίσθητοι είμαστε εδώ σε θέματα περιβαλλοντικά. Οπότε κάθε τι άλλο προέρχεται από μικρές περιφερειακές ομάδες κινούμενες εκ του πονηρού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *